GM: Đacima barake pune buba naplatili kao hotel

"Mislili smo da ćemo biti smešteni u hotelu, ali smo se iznenadili kada su nas doveli u barake koje nazivaju bungalovima. Spolja i nije izgledalo loše, ali unutrašnjost je potpuno drugačija. Čim smo ušli, videli smo bube. Požalili smo se, ali nam je rečeno da nemamo gde i da tu moramo provesti noć", kaže jedan od učenika za "Blic".

Roditelji učenika prosledili su Ministarstvu prosvete pismo u kom traže da se ispita ko je obmanuo njihovu decu i ko je uzeo pare pošto cena smeštaja u hotelu i barakama ne može biti ista.

Načelnik školske uprave Moravičkog okruga Danilo Beodranski potvrdio je da su obmanuti i škola koja je organizovala ekskurziju i učenici, pa će škola tužiti agenciju "Nacional" iz Valjeva, koja je organizovala ekskurziju.

On dodaje da je razgovorao sa direktorom škole Radmilom Prokićem, od koga očekuje pisani izveštaj.

Razredni starešina 7/1 odeljenja Emina Đurić kaže da su svi bili šokirani smeštajem.

"Umesto da spavamo u hotelu, spavali smo u Omladinskom kampu, koji je osam kilometara udaljen od Kladova i zaista niko nije bio pripremljen na to", rekla je Đurić.

U menadžmentu turističkog naselja Karataš iznenađeni su reakcijom gornjomilanovačkih osnovaca. Ističu da je kompleks kategorisan sa tri zvezdice i da je deo bungalova nedavno renoviran.

Šef agencije: Direktor škole je sve znao unapred

Direktor turističke agencije Nacional iz Valjeva Radoslav Marić negirao je danas da je prevario učenike Osnovne škole "Desanka Maksimović" kojima je organizovao ekskurziju na Đerdap i naveo da je potpuno poštovao ugovor.

Marić je za agenciju Beta kazao da nema reči da su đaci i nastavnici iz Gornjeg Milanovca prevareni kada je u pitanju smeštaj i da se "sve znalo unapred".

"Ugovor je potpisao direktor škole Radmilo Prokić u kome stoji da je smeštaj u Omladinskom kampu Đerdap, u dvokrevetne i trokrevetne sobe za nastavnike, a za đake i do četvorokrevetnih, na bazi punog pansiona", izjavio je Marić.

Dopisništvu agencije Beta u Gornjem Milanovcu danas je poslat i ugovor koji je potpisan 9. novembra 2012. godine u Valjevu, u kome piše da je na ekskurziju trebalo da ide 64 učenika, tri nastavnika i vođa puta, a da je cena po osobi 5.950 dinara. Piše i da je odobren jedan gratis po odeljenju za učenike, tri besplatna putovanja za nastavnike, a da u cenu aranžmana nisu uključene dnevnice za nastavnike.

(Izvor: Blic, Beta)

Pogledajte još