BG: Požar na Zvezdari, dve žene povređene

"One su se nagutale dima i prevezene su na Vojnomedicinsku akademiju", rekla je agenciji Beta portparolka Hitne pomoći Nada Macura.

Požar se dogodio oko pola dva posle ponoći u Ulici vojvode Brane, a njegov uzrok su zapaljeni osigurači u ormariću za struju u zgradi.

"Goreli su osigurači u ormariću koji se nalazi odmah do ulaznih vrata, zbog čega starica i devojka nisu mogle da izađu napolje. Mi smo na prozoru isekli zaštitnu armaturu i tako ih spasili", rečeno je agenciji Beta u vatrogasnoj službi Beograda.

U noći između utorka i srede dogodila se i jedna saobraćajna nesreća, kada je na uglu ulica Terazije i Prizrenske pešaka udario automobil.

Prema rečima Macure, on je imao povredu desnog kolena.

Lekari Hitne pomoći imali su protekle noći ukupno 87 intervencija, od čega 16 na javnom mestu. Pomoć su najčešće tražili astmatičari.

U Novom Sadu jedna osoba lakše je povređena u razbojništvu, dok je jedan muškarac zadobio povredu glave u tuči, rečeno je agenciji Beta u službi Hitne pomoći Novog Sada.

Kako je rekla portparolka novosadske Hitne pomoći Sanja Pokrajac Nenadić, razbojništvo se dogodilo oko 22.30 u ulici Pariske komune i tada je jednom muškarcu povređena ruka.

Pola sata kasnije, lekari su intervenisali zbog tuče koja se dogodila u kafiću, a u kojoj je jedan muškarac zadobio povredu glave.

U noći između utorka i srede, u Novom Sadu se dogodila i jedna saobraćajna nesreća u kojoj je lakše povređena jedna osoba.

U Kragujevcu se, takođe, protekle noći dogodila jedna nesreća u kojoj je jedna osoba zaodbila lakše telesne povrede, rečeno je Beti u gradskoj službi Hitne pomoći.

(Izvor: Beta)

Pogledajte još