Partizan pozvao navijače na sportsko ponašanje u derbiju

0

Fudbalski klub Partizan apelovao je danas na sve navijače da na sportski način isprate predstojeći 144. "večiti" derbi protiv Crvene zvezde.

Generalni sekretar Partizana Darko Grubor rekao je da su na sastanku sa predstavnicima Crvene zvezde i Ministarstva unutrašnjih poslova dogovorene sve mere kako bi utakmica u subotu prošla bez izgreda na tribinama.

„Naš zajednički apel je da se među navijačima smanje tenzije. Nije ni prvi ni polslednji put da derbi odlučuje o tituli. Želimo da sve bude rešeno na terenu, presudna je uloga igrača, a mi sa strane možemo da im pomognemo korektnim navijanjem. Pozivamo navijače da budu bučni i bodre svoju ekipu bez sukoba i incidenata“, kazao je Grubor na sastanku sa novinarima.

On je dodao da je iz bezbednosnih razloga kapacitet stadiona smanjen za pet do deset odsto i da će oko 700 redara pomagati pripadnicima policije i službi obezbeđenja.

„Video nadzor će biti pojačan u odnosu na prethodne utakmice. Nije samo rizičan stadion i okolina, već ceo grad, i zato je važno da svi zajedničkim snagama pomognemo policiji u sprečavanju eventualnih navijačkih nereda“, poručio je prvi operativac crno-belih.

Grubor je naveo da će stadion biti blokiran, uz pojačanu kontrolu navijača, pozivajući sve da blagovremeno nabave ulaznice i na vreme dođu na utakmicu pošto će blagajne raditi u subotu do 17 sati.

„Postoje nagoveštaji da će se pojedinci pojaviti sa falsifikovanim ulaznicama. Međutim, kontole će biti rigorozne i preporučujemo im da to ne čine“, poručio je Grubor.

Derbi utakmica 28. kola Superlige Srbije između Partizana i Crvene zvezde igra se na stadionu u Humskoj u subotu od 19.30 sati.

(Tanjug)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.