Sedam važnih pitanja pre nego što stanete na ludi kamen

Za stabilan i srećan brak, pre venčanja prodiskutujte sa svojim partnerom o ovih sedam važnih tema:

1. Da li ćete imati decu, i, ako je tako, kako ćete ih gajiti?

Ako pretpostavimo da oboje želite decu jednog dana, koliko ih želite i kako ćete ih podizati kao roditelji? Kako očekujete da budu disciplinovani? Da li ćete ih voditi na odmor?

2. Kako ćete upravljati finansijama?

Koja ćete privatna potraživanja i dugove doneti u brak? Ko će plaćati račune? Koliko novca smete da potrošite, a da se ne dogovarate sa suprugom? Kako ćete štedeti? Da li će svako od vas imati dozvolu da troši određeni novac za sebe?

3. Kako ćete provoditi slobodno vreme?

Kako očekujete da ga provodite: zajedno ili pojedinačno? Da li ćete još uvek provoditi vreme sa prijateljima koje ne uključuje vas oboje? Koliko često biste voleli da idete na odmor i koje destinacije bi voleli da posetite? Kako ćete staviti jedno drugom do znanja kada vam je potreban prostor?

4. Imate li očekivanja u vezi seksa?

Koliko često ćete imati seks? Kada je dobro vreme? Kako ćete sprečiti da vam seks ne postane dosadan? Kako ćete deliti seksi fantazije i želje? Da li imate nekih ograničenja kada je u pitanju intimnost?

5. Kako ćete podeliti kućne poslove?

Ko će šta raditi u kući? Ako vaš supružnik skuva večeru, da li se od vas očekuje da operete sudove, šerpe i tiganje? Ko će voditi računa o održavanju kuće? Ko će sređivati dvorište ili iznositi đubre? Da li će deca pomagati u kućnim poslovima?

6. Šta možete da uradite da otvoreno komunicirate?

Kako da se pobrinete da vam komunikacija ostane dobra kao što je sada? Kako ćete se postarati da se na pravi način odnosite prema konfliktima? Hoćete li se proveravati jedno drugo na kraju dana ili jednom nedeljno? Šta vi možete kao pojedinac da uradite da se pobrinete da vam zdravlje vašeg braka ostane prioritet?

7. Da li ima nešto što vas nervira?

Šta vas iritira? Šta iritira vašeg budućeg supružnika? Kako ćete jedno drugom reći kada vas određene navike ili ponašanja opterećuju? Kako je najbolje da kažete partenru o stvarima koje vas uznemiravaju, a tiču se porodice?

(Izvor: Medio.rs )

Pogledajte još