Kalderon: Murinjova misija u Realu bila je neuspešna

"Murinjova misija u Realu bila je neuspešna. On je postavio najgori rekord u istoriji Real Madrida, a da je proveo tri ili više godina na stadionu 'Santjago Bernabeu'", rekao je Kalderon za britanski Skaj sport (Sky sport).

Murinjo je u leto 2010. godine preuzeo "kraljevski" klub s kojim je osvojio jedno prvenstvo Španije, jedan Kup kralja i jedan Super kup Španije, iako mu je glavni cilj bio osvajanje jubilarne desete titule u Ligi šampiona, a Kalderon je rekao da "posebni" nikada nije bio pogodan za Real.

"Ne znam šta je radio u Engleskoj i zašto ga tamo vole. Njegovo ponašanje nije bilo kompatibilno za istoriju Reala, pre svega jer u našoj himni imate 'I kada izgubimo, mi se rukujemo', a ne guramo prste u oko, kao što je on to učinio treneru Barselone Titu Vilanovi", kazao je Kalderon.

Uprava Real Madrida odlučila je u ponedeljak da sporazumno raskine ugovor s Murinjom na kraju sezone, iako mu je po ugovoru ostalo još tri godine u "kraljevskom" klubu.

Britanski i španski mediji spekulisali su u prethodnom periodu da će, posle šest godina, 50-godišnji Portugalac ponovo preuzeti londonski Čelsi.

Beta

Pogledajte još