Izbori u Kosjeriću počeli bez problema

Za 27 mesta u opštinskom parlamentu konkuriše 158 odborničkih kandidata sa sedam izbornih lista koalicija, stranaka i grupa građana koje učestvuju na izborima u tom gradu.

U birački spisak upisano je 10.257 birača koji danas glasaju na 29 birališta u ovoj opštini.

Odborničku većinu u prethodnom sazivu činila je koalicija okupljena oko naprednjaka i socijalista dok su u opoziciji bile Demokratska stranka, Liberalnodemokratska partije i Srpski pokret obnove.

Prve podatke o izlaznosti Opštinska izborna komisija saopštiće danas posle 10.30 časova.

Koaliciju "Za bolji život - Milijan Stojanić", koja je ponudila svih 27 odborničkih kandidata, čine SNS-NS-DSS, koju predvodi sadašnji predsednik opštine naprednjak Milijan Stojanić, kuvar sa svetskim priznanjima.

Isti broj kandidata ima i koalicija SPS-PUPS-JS-URS pod nazivom Odlučno za Kosjerić, a prva na listi je ekonomista Gordana Marković iz SPS-a.

I DS i LDP koji zajedno nastupaju na listi "Odgovorno" ponudili su 27 kandidata koje predvodi inženjer poljoprivrede Dragan Milaković iz Demokratske stranke.

Na izbore u Kosjeriću samostalno izlazi SPO sa listom od 27 kandidata koje predvodi dr Ljiljan Kosorić.

Grupa građana "Dveri za bolji život Kosjerića - Boško Obradović" ponudila je 22 kandidata za odbornike, a na čelu liste je ekonomista Javorina Stanišić.

"Sabor srpskog jedinstva - Borislav Pelević" kandidovao je 17 kandidata na čelu sa programerom Milenkom Ostojićem, dok SDPS-Rasim Ljajić ima 11 kandidata koje predvodi koreograf Mlađen Marković.

Stanovnici Kosjerića će svoje biračko pravo moći da iskoriste danas do 20 sati na biračkim mestima.

Izvor: Beta

Pogledajte još