Apple pod istragom zbog nefer prodajne taktike

0

Evropska komisija je "pod lupu" stavila prodajnu taktiku iPhone uređaja kompanije Apple, kako bi procenila da li kompanija na nefer način istiskuje konkurenciju sa tržišta.

Iako nikakav zvanični antimonopolski postupak nije pokrenut, „Financial Times“ javlja kako su upitnici poslati nekim evropskim dobavljačima, sa pitanjem da li Apple zahteva posebne uslove (minimalan broj naručenih telefona, garancija da Apple neće dobiti manje profitabilne uslove prodaje od drugih proizvođača i slično).

Upitnik postavlja i pitanje da li Apple koristi tehničke restrikcije kako bi limitirao iPhone 5 kompatibilnost sa 4G mrežama. Prva faza ove istrage pokrenuta je na osnovu pritužbi privatnih mobilnih operatera.

Početkom ove godine, Apple je imao problema sa nekim evropskim dobavljačima, koji su se žalili na nefer odnos i taktiku kompanije iz Kupertina.

Evropskoj Komisiji ostaje da odredi da li Apple ima dominantnu poziciju na tržištu, što će biti izuzetno teško proceniti zbog prilično zdrave konkurencije koju donose Samsung i Android.

(Izvor : Benchmark )

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.