Mekdonalds priznao: Kod nas skoro niko ne kupuje salatu

0

Ko zapravo kupuje salate u McDonald’su, pitanje je koje je mnogima bar jednom palo na pamet. Odgovor je – skoro niko, a to su ovih dana priznali i šefovi uprave popularnog lanca brze hrane.

Naime, statistika prodaje pokazala je da samo dva do tri odsto ljudi koji kupuju hranu u Mekdonaldsovim restoranima naruči salatu, piše Huffington Post.

Iako je kompanija poslednjih godina učestalo reklamirala prodaju salata, delom kako bi sa sebe skinula etiketu ''nezdrave'' hrane, prodaja se nije pokazala unosnim poslom. Međutim, to nije jedini problem s kojim se Mekdonalds suočava u SAD-u. Tu su i kriza i žestoka tržišna borba s konkurentskim lancima brze hrane koje su poslednjih godina dovele do smanjenja profita. Prema pisanju Rojtersa, jedan od najvećih problema s kojim se lanac brze hrane suočava je nemogućnost ponude novih proizvoda koji bi nadmašili konkurentske. Dobar primer je popularni Mekvrap čija je izrada izuzetno komplikovana i usporava pružanje usluge. Kako će sekompanija uhvatiti u koštac s tim problemima, pokazaće vrijeme.

Izvor: Večernji list

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.