Prezime Mijatović za Amere ne znači ništa

0

Predstava „Tesla“, naše rediteljke Sanje Beštić, osmišljena povodom obeležavanja 70 godina od smrti Nikole Tesle, imala je ovog vikenda premijeru na Of Brodveju u Njujorku. Luka Mijatović, sin fudbalera Peđe Mijatovića i Elene Karaman Karić, odigrao je u njoj čak četiri uloge i već je viđen kao nova glumačka zvezda.

„U Americi vam niko ništa ne duguje, pogotovo ne u glumačkoj industriji. Tako da se osim možda zdravstvenog osiguranja ne dobijaju privilegije čisto zbog roditelja. A prezime Mijatović ovde ne mogu ni da izgovore. Tako je možda čak i bolje, jer privilegije ubijaju glad za uspehom“, rekao je Luka Mijatović koji trenutno uživa u uspehu posle predstave „Tesla“.

Mladi glumac kaže da je ponosan na oca, a hrabar na majku i studira glumu u Njujorku, gde već ima angažmane.

„U Njujorku živi veoma skromno, nije želeo da mu roditelji pomažu. Čak četiri uloge je igrao u “Tesli“, a toliko su poverenja imali u njega, da igra i kralja Petra. Oduvek je bio mali sanjar i najzad radi ono što voli“, bez lažne skromnosti priča o uspehu svog unuka kreatorka Verica Rakočevič.

Kako kaže Luka je sam sebi prokrčio put, od upisivanja na studije glume, do odlaska na audiciju za ovu predstavu.

„On je srećan i ispunjen i to je najvažnije“
, kaže Lukina baka.

Inače, u Njujorku je na premijeri bio njegov očuh Jugoslav Karić, ali i Biljana Cincarević i Nataša Jeremić. U Sanjinoj režiji, u predstavi “Tesla”, jednog od najvećih naučnika današnjice igraju dvojica glumaca – mladog Teslu tumači Britanac Džejms Li Tejlor koji neodoljivo liči na njega u periodu mladosti, dok je stari Tesla srpski glumac Željko – Džek Dimić.

Izvor: KURIR

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.