Dinkić: Lideri vladajuće koalicije danas o antikriznim merama

0

Lideri vladajuće koalicije sastaće se danas u Vladi Srbije u 18 sati i nastaviti razmatranje mera za ublažavanje ekonomske krize, najavio je ministar finansija i privrede i lider URS-a Mlađan Dinkić.

On je, u izjavi novinarima tokom posete kompaniji Majkrosoft, rekao da je potrebna „oštra štednja“ u javnom sektoru i najavio da će paket mera biti predstavljen javnosti početkom iduće nedelje.

Dinkić je rekao da će odmah posle toga vlada početi da radi na rebalansu budžeta. Prema njegovim rečima, deficit republičkog budžeta ne sme da bude veći od 4,6 odsto BDP-a.

Smanjenje broja zaposlenih u državnom aparatu može da se očekuje tek od sledeće godine, s obzirom da je potrebno vreme da se promene odgovarajući zakoni, rekao je Dinkić.

Dinkić je izjavio da je potrebna rekonstrukcija vlade, ali da nema nameru da razgovara o podeli njegovog resora. On je rekao da treba pogledati rezultate rada ministara i razgovarati o njihovom učiniku, kao i da je URS otvoren za diskusiju, ali i napomenuo da su „neki resori teži, a neki lakši“.

Na pitanje novinara da li očekuje podelu svog resora na finasije i privredu, o čemu su mediji pisali, Dinkić je rekao da nema nameru o tome da razgovara dok traje ova vlada. On je naveo da je vlada mogla da se napravi bez njega, ali da je on prihvatio „najvrući krompir“.

Dinkić je precizirao i da se rekonstrukcija ne odnosi samo na ministre, već i na državne sekretare i ostale članove vlade.

Izvor: Tanjug

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.