Preumorni za seks? Vratite se u formu uz nekoliko malih saveta

Naspavajte se

Ponekad je najbolje rešenje najjednostavnije. Stručnjaci tvrde kako probleme sa spavanjem možete preskočiti uz pomoć nekoliko osnovnih strategija. Potrebe za snom razlikuju se od osobe do osobe, ali ako bolje radite uz šest sati sna, a spavate samo četiri ili pet, ranije krećite na počinak.

Imate problema sa zaspivanjem ili čvrstoćom sna? Razmislite o rutini nakon večere. Zadnji obrok pojedite najmanje dva sata pre kreveta, i nemojte piti kofein kasno uveče. Takođe se klonite kompjutera jer telu šalje signale da prestane da proizvodi melatonin, hormon sna.

(old_image)

San ćete popraviti i ako isključite ostale predmete koji vam smetaju, TV ili knjige, zatamnite prostoriju, u krevet idite u isto vreme i malo rashladite sobu pre počinka.

Planirajte romantične trenutke

Dogovoreni izlazak jednom nedeljno može obnoviti vašu vezu i pomoći vam da pređete preko prevelikog umora. Najbolje da na izlasku isprobate nove stvari zajedno i da svaki put odaberete drugačiji provod. Ako je potrebno, izlazak si zapišite u planer i pridržavajte se nove rutine.

Plan B

Prirodno je brinuti se za decu, kada ona nisu blizu vas, pogotovo ako niste navikli dugo biti odvojeni. Kako biste manje brinuli, unajmite dadilju, ili organizujte baka-servis. Tako možete s partnerom provesti vreme nasamo, opustiti se i prepustiti užitku.

Redefinišite seks

Kako tvrdi doktorka Trina Rid, seksualni terapeut nakon dve zajedničke godine učinci prve strasti i ljubavnog žara počinju popuštati. Parovi se sve manje i manje dodiruju i cene. Ali, upravo su takvi mali znakovi pažnje, držanje za ruku, dodiri, pažnja, važni za dobar seks.

(old_image)

Vežbajte

Redovno vežbanje daje vam energiju, popravlja kvalitet sna i jača seksualnu želju. Nemojte se izgovarati kako nemate vremena za vežbu – samo trebate da se dobro organizujete.

U krajnjem slučaju uvek možete da izađete stanicu ranije i prošetate, ili gledanje serija zameniti vožnjom biciklom ili čučnjevima ispred TV-a.

Budite fleksibilni

Kada vas preuzme rutina svakodnevnog života, vrlo je lako prepustiti se. Sve i ako je seks i dalje prisutan u vašem životu, najčešće se radi o rutinskoj i brzoj akciji.

Doktorka Rid ističe kako jedna te ista rutina i položaj vode seksualnoj monotoniji, a to stvara nedostatak želje kod žena. Iako stručnjaci tvrde kako preveliki umor vodi nestajaju seksa iz života, Rid j veruje kako je nedostatak želje glavni razlog.

Izvor: astrologija

Pogledajte još