Stanari "Stepe" podneli zahtev za vrtić i školu

0

Stanari naselja "Stepa Stepanović" predali Skupštini grada Beograda dopis sa konkretnim zahtevima u kojem je zatraženo da se rebalansom gradskog budžeta za 2013. godinu obezbede sredstva za izgradnju jednog vrtića i jedne škole, kao i da se do kraja godine pristupi pripremi projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju drugog vrtića i škole u naselju koje bi proradile najkasnije do septembra 2015. godine.

Gradonačelnik Beograda je, povodom godinu dana drugog mandata, potvrdio svoje obećanje u vezi sa izgradnjom jedne škole i jednog vrtića u naselju Stepa Stepanović do septembra 2014. godine i nadamo se da će to biti ispunjeno“, rekla je Jelena Čolović, stanarka naselja.

Stanovnici „Stepe Stepanovića“ su 4. juna ogranizovali Prvi kreativni sat, na kojem su deca iz naselja crtala obećane škole i vrtiće, a koji je bio ogranizovan na Trgu Nikole Pašića kako bi se skrenula pažnja nadležnih na nedostatak vaspitno-obrazovnih ustanova u naselju.

Uz sadašnje zahteve predat je i spisak sa preko 730 potpisa građana koji su podržali Građansku peticiju – Apel za hitan završetak pripremnih poslova i započinjanje izgradnje obećanih vaspitno-obrazovnih ustanova u naselju.

Skupštini Grada predati su i crteži škola i vrtića koje su deca nacrtala na Prvom kreativnom satu.

Izvor: Blic

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.