Festival ČitamČitaš

Glavni fokus festivala je trampa knjiga! Dakle, ponesite jednu ili više knjiga koje ste pročitali i zamenite je nekom drugom.

Posetioci će imati priliku ne samo da zamene pročitanu knjigu za neku drugu već i da učestvuju u različitim aktivnostima i radionicama koje će biti povezane sa knjigom, književnošću i edukacijom.
U okviru festivala biće održana i radionica i edukativni program za najmlađe. Povedite svoje mališane jer će imati priliku da zavire u magičan svet Malog Princa, uče o reciklaži, ilustruju delove pročitanih priča i sami kreiraju svoje knjige, a za sav trud naših drugara spremili smo i knjige na poklon!

Svi prisutni će imati priliku da čuju samoorganizovani hor Horkestar, kao i trening aktivnog čitanja poezije u javnim prostorima- Pesničenje.

Takođe, na festivalu će biti izložene fotografije koje su prošle uži krug foto-konkursa festivala, čija je tema knjiga, a pobednici će biti proglašeni na zatvaranju.

Fokus festivala ,,Čitam-Čitaš’’ nije samo sećanje na biblioteku kao simbol bombardovanja i stradanja već podsećanje na značaj kulture, čitanja i knjige.

Festval podržava dobrovoljno, nevladino, neprofitno i nestranačko udruženje Evropa Nostra Srbija koje je posvećeno podizanju svesti o značaju kulturne baštine kao elementarnog prava svakog građanina, i Narodna biblioteka Srbije, a finansira Banka Intesa u okviru projekta "Mesto koje volim".

Program festivala :

12h - Otvaranje festivala
12h- 16h Dečija radionica
16h - Horkestar - samoorganizovani hor
18h- 20h- off-off-pesnicenje
19h – Proglašavanje pobednika foto-konkursa

Pogledajte još