Balak: Ostajem u Čelsiju i sledeće sezone

BEOGRAD, 31. maja 2009. (Beta) - Kapiten fudbalske reprezentacije Nemačke Mihael Balak potvrdio je da će ostati u Čelsiju, pošto će produžiti ugovor sa engleskim premijerligašem na još godinu dana.

Balak je u izjavi za Bi-Bi-Si rekao da još nije potpisao novi ugovor, ali da se dogovorio sa čelnicima kluba oko ostanka na Stamford Bridžu i sledeće sezone.

"Još nisam potpisao novi ugovor, ali sam se dogovorio sa ljudima iz uprave kluba i ostaću u Čelsiju i sledeće sezone", rekao je Balak.

Fudbaler Čelsija rekao je da očekuje da će trener Milana Karlo Ančeloti preuzeti engleski klub sledeće sezone.

"Još niije gotovo, ali izgleda da će Ančeloti preuzeti Čelsi. Ne poznajem ga dobro jer nismo radili zajedno, ali postigao je dobre rezultate sa Milanom i mislim da je odličan trener", dodao je Balak.

Čelsi je sezonu u Premijer ligi završio na trećem mestu, a u subotu su "plavci" osvojili FA Kup, posle pobede nad Evertonom od 2:1.

Balak smatra da će londonski klub sledeće sezone osvojiti više trofeja, uz male promene u sastavu tima.

"Ne moramo mnogo da menjamo tim za sledeću sezonu...Imamo odličnu ekipu, što je najvažnije, ali ponovo ćemo promeniti trenera i biće nam potrebno malo vremena da se naviknemo na nov način rada", rekao je on.

Balak je poručio šampionu Engleske Mančester junajtedu da će Čelsi sledeće sezone biti najveći konkurent za osvajanje titule u Premijer ligi.

"Znamo da Junajted ima kvalitetnu ekipu, imali su uspešnu sezonu i osvojili su tri uzastopne titule šampiona. Ali svima smo pokazali, posebno u Ligi šampiona, da možemo da igramo dobar fudbal", smatra on.

Pogledajte još