Bombaš samoubica izvršio napad na hotel sa agentima CIA

0

Bombaš samoubica izvršio je jutros napad u samom centru Kabula i na meti su mu bili hotel "Ariana" – baza agenata američke CIA, predsednička palata i avganistansko ministarstva odbrane, ali žrtava osim bombaša nije bilo.

Napad je počeo pucnjavom oko 6:30 sati unutar strogo čuvane prestoničke oblasti da bi automobil bomba eksplodirao pokušavaju da uđe u taj prostor uoči održavanja konferencije za novinare isred predsedničke palate gde je predsednik Hamid Karzai trebao da govori o tekućim naporima na otvaranju mirovnih pregovora sa ekstremistima, prenela je agencija AP.

Oko 20 novinara koji su već bili stigli, sklonili su se iza verskih svetilišta i povukli tinejdžere sa ulice koji su tu našli na putu do škole, a osim dima koji se dizao iz oblasti napada nema podataka o eventualno pričinjenoj materijalnoj šteti.

Ne zna se da li je predsednik bio u zgradi u trenutku napada, jer njegov portparol se nije javljao na telefon.

Talibani su preuzeli odgovornost za napad. Portparol talibana Zabihulah Mudžahid napisao je mejlu poruku da se „ekstremisti doneli smrt neprijatelju u samoubilačkom napadu“ i dodao da su tri zgrade bile na meti i se napad dogodio u blizini „Ariana“ hotela, predsedničke palate i ministarstva odbrane.

Izvor: blic

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.