Beograd: Počelo probno puštanje grejanja u celom gradu

To znači da se funkcionalne probe neće obavljati puštanjem u pogon svake toplane pojedinačno, uključujući i kotlarnice sa pripadajuće teritorije, kako je prethodno planirano, već se pušta u rad ceo energetski sistem preduzeća.

"Napominjemo da sutrašnja provera funkcionalnog sistema ne podrazumeva početak grejne sezone, jer njen zvaničan početak je 15. oktobar, već samo proveru frunkcionalnosti toplotnog sistema, koji čine: toplane, kotlarnice, toplovodna mreža, predajne stanice, a indirektno i proveru kućnih instalacija samih potrošača", saopšeteno je iz JKP „Beogradske toplane“.

"Beogradske elektrane" ovim napominju da tokom funkcionalnih proba korisnici toplotne energije ne mogu očekivati ujednačenu temperaturu na svim područjima toplana iz kojih se snabdevaju, jer se ovim putem ispituje i podešava sistem daljinskog grejanja, da bi od 15. oktobra bilo što manje pritužbi.

"Važno je da tokom funkcionalnih proba, građani obrate pažnju na ispravnost kućnih instalacija, prevashodno na curenja", napominju iz "Beogradskih toplana!.

U periodu provere funkcionalnosti sistema daljinskog grejanja , Dispečerski centar "Beogradskih elektrana" pimaće prijave isključivo na curenja, putem telefonske linije: 20 93 100, a korisnici će svoje reklamacije moći da prijave i preko "Bekom servisa" na brojeve telefona 0800-110-011 i 011/30-90-007 ili slanjem elektronske pošte na adresu bks@beograd.gov.rs

Pogledajte još