Devojčicu u selu Šljivovac kod Požarevca usmrtio nadgrobni spomenik

Kako prenosi portal Ebranicevo.com, do ove tragedije došlo je u ponedeljak popodne, kada je devojčica sa starijim bratom Sašom (14) krenula da vrati koze, koje su pasle na livadi u blizini njihove kuće, iza seoskog groblja.

Dok su se vraćali sa kozama, prolazeći kroz groblje, devojčica se saplela o busen trave i pala, nakon čega se na nju sručio spomenik i usmrtio je.

Vozilom Hitne pomoći devojčica je prebačena u Opštu bolnicu “Dr Vojislav Dulić” u Požarevcu, ali su lekari mogli samo da konstatuju njenu smrt.

Rođak nastradale devojčice, Srećko Đorđević, kaže da je ona u jednom trenutku potrčala da vrati jare, ali se saplela o busen trave na grobu i pala. Baš tada joj je na glavu pao nadgrobni spomenik, nakon čega su joj pritrčali majka i brat, ali je već bilo kasno.

Meštani Šljivovca čude se da je devojčicu ubio spomenik ispod kojeg niko nije sahranjen, koji je podignut stradalom partizanu u Drugom svetskom ratu, čije telo nikada nije pronađeno, i pitaju se da li je to nečija kletva ili je devojčicina zla sudbina.

"Ovo što se desilo stvarno je neverovatno. U ovom grobu niko nije sahranjen, već su samo spomenik podigle ćerka i supruga jednog partizana, poginulog u Drugom svetskom ratu, i da on usmrti devojčicu", pričaju meštani sela Šljivovca. Na većini spomenika na groblju u Šljivovcu vide se konopci, jer meštani tu svakodnevno čuvaju i vezuju koze, ali se ovako nešto do sada nikad nije desilo.

"Nakon obavljenoj uviđaja, policija je, u saradnji sa tužilaštvom, utvrdila da se radi o zadesnoj smrt", saopštili su iz Policijske uprave Požarevac.

Svima je neshvatljiva ova kobna slučajnost da, kad je devočica pala, baš tada padne i spomenik, iako ga ona usput nije ni dodirnula. Od kada se desila ova tragedija, u celom Šljivovcu vlada neopisiva tuga, jer meštani ne mogu da prežale nastradalu devojčicu, omiljenu u ovom malom selu. Najteže je njenim roditeljima Sanji i Safetu, koji imaju i starijeg sina i ćerku, ali im je Dragana, kao najmlađa, svima u kući bila mezimica.

Draganina baka Nadežda sve vreme, dok je brala cveće u bašti za sahranu, naricala je za malom unukom mezimicom. Očajan je bio i stric devojčice, kome su lekari Hitne pomoći više puta davali injekciju za smirenje, jer je pre mesec dana preležao infarkt, i gubitak bratanice loše se odrazio na njegovo narušeno zdravlje.

Devojčica će biti sahranjena na svojoj njivi, koja se nalazi odmah uz seosko groblje, u prisustvu porodice, rođaka, meštana i drugarica i drugova iz Osnovne škole “Đura Jakšić”, u kojoj je prošlog meseca krenula u treći razred.

Izvor: Blic

Pogledajte još