Jelena Janković: Serena je najteži protivnik!

Jankovićeva je pobedila Čehinju Petru Kvitovu sa 6:7, 6:1, 6:1 i plasirala se u finale turnira u Pekingu, gde će sutra od 13.30 igrati protiv prve teniserke sveta, Amerikanke Serene Vilijams.

"Uzbuđena sam jer sam pobedila Kvitovu. Poslednja dva meča sam izgubila od nje, uvek mi je pravila problema i nije mi dozvoljavala da igram svoju igru. Serena je trenutno najbolja teniserka sveta. Nadam se da ću prikazati svoju najbolju igru kako bih imala šanse u tom meču", rekla je 11. teniserka sveta Jankovićeva.

"Ona je u neverovatnoj formi. Iako sam je pobeđivala do sada, mislim da je ona najteži protivnik. Iskusna je, osvojila je mnogo titula, uglavnom sve koje se mogu osvojiti. Snažna je, svi udarci su joj pođednako dobri. Kada je u formi, veoma je teško pobediti je",
dodala je ona.

Jankovićeva je do sada igrala 10 puta na turniru u Pekingu i danas je ostvarila svoju 20. pobedu.

"Drago mi je što ću igrati u finalu. Volim Kinu i moje kineske navijače. Pružaju mi veliku podršku. Ovde sam osvojila turnir 2008. godine, a godinu dana ranije igrala sam u finalu, pa me vežu lepe uspomene za turnir u Pekingu", rekla je ona.

Jankovićeva je do sada je 10 puta igrala sa Vilijams i zabeležila četiri pobede. Poslednja dva duela dobila je Amerikanka, a poslednji put igrale su ove godine na turniru u Čarlstonu, kada je bilo 3:6, 6:0, 6:2.

Finalni meč u ženskoj konkurenciji igra se sutra od 13.30, dok će duel Novaka Đokovića i Rafaela Nadala početi u 10.00.

Beta

Pogledajte još