Sramota: Poštar suspendovan jer je upozorio da će pošiljke kasniti!

0

Goran Krsman, poštar iz Apatina, kažnjen je suspenzijom pred otkaz jer je unapred pismeno obavestio rukovodstvo pošte da neće uspeti da dostavi poštu meštanima Kupusina u navedenom roku.

Terete me da nisam ispunio radne obaveze iako sam prema kriterijumima i po internom propisu ispunio normu 102 odsto u Kupusini i 120 u Apatinu. Rešenje o suspenziju dobio sam nakon moje tužbe da nam se plati prekovremeni rad koji se godinama poštarima ne plaća – objašnjava Krsman koji je predsednik jedinog strukovnog sindikata raznosača pošte u Srbiji.

Vesna Kovač, direktorka PTT Sombor, nije želela da komentariše suspenziju.
– Postupak je u toku. To je radni spor koji unutar PTT ima svoj rok koji ne traje dugo. Ne bi trebalo nesporazume stvarati unapred jer to nikome neće koristiti. Suspenzije u našim službama nisu nepoznate i ovo nije jedina – rekla je Kovač.

On kaže da je raspoređivanje u selo Kupusina kao i sve ostalo posledica sindikalnih aktivnosti jer svi znaju da je nemoguće ispoštovati rokove radeći u dva različita mesta.

Morao sam da ih na vreme obavestim da neću uspeti da dostavim poštu jer se na tom terenu pošta raznosi svaki drugi dan – tvrdi Krsman, pokazujući rešenje o suspenziji u kome se navodi da je nekada znatno premašivao normu, te da ne vide razlog zašto je sada „neefikasan“.

Krsman kaže da je podneo tužbu zbog suspenzije pred otkaz, a Dragan Ličina, sekretar sindikata „Poštar“, naglašava da poštari rade i po 14 sati, te da nije redak slučaj da im u sortiranju pošiljki pomažu i ukućani, kao i da traže ispomoć za raznošenje pošiljki.

Apsurd je da u PTT postoji referent za izgubljene poštanske vreće, a ne pamti se kad je neka vreća izgubljena, a poštari i mimo radnog vremena prelaze kilometre po svim vremenskim uslovima – naglašava Tin Antić, iz PTT Beograd.

Izvor: Blic

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.