Sofija: Nađeni Marijini roditelji?

0

Bugarska policija ispituje par Roma koji bi mogli da budu biološki roditelji misteriozne plave devojčice Marije, pronađene u romskom naselju u Grčkoj.

U izveštajima se navodi da Saša Ruseva i Atanas Rusev imaju između osmoro i desetoro dece, od kojih su petoro plavi i veoma liče na devojčicu koja je pronađena prošle sedmice, prenosi AFP.

Jedan od njihovih sinova rekao je za novinsku agenciju BGNES da je cela porodica boravila u Grčkoj i da je tamo ostavila Mariju pred povratak u Bugarsku.

Majka je, navodno, rekla jednom komšiji da je dete prodala za 250 evra i da je prepoznala Mariju kada je priča o njoj dospela u svetske medije.

Državni BNT televizija i BNR radio navode da par dolazi iz centralnog bugarskog grada Nikolaevo.

Bugarski ministar unutrašnjih poslova zasad nije komentarisao pisanja medija.

Grčka policija zatražila je pomoć preko Interpola kako bi identifikovala devojčicu pronađenu u jednom romskom naselju blizu Farsale, čije je otkriće izazvalo zabrinutost širom sveta i podstaklo interesovanje za druge slučajeve nestale dece.

Par grčkih Roma kod kojih je Marija pronađena, a koji je priveden pod optužbom za otmicu, ističe da im je njena majka, Romkinja iz Bugarske, dobrovoljno dala dete jer nije o njemu mogla da se stara.

B92

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.