Kako da izađete iz seksualne rutine?

Veliki broj parova, posebno oni koji su duže u vezi, vrlo se često sreću s jednim problemom – seksualnom rutinom. Ne brinite, to je nešto što se dešava većini nas, pre ili kasnije. Da biste to izbegli, potrebno je stalno isprobavati nove stvari i trikove koji mogu začiniti vaš ljubavni život.

Nemojte dozvoliti da vas ovaj problem pogodi, ali ako ga zanemarite on bi mogao postati vrlo ozbiljan. Ako se na pravi način nosite sa rešavanjem spomenutog problema, to će uveliko olakšati stvari i ojačati vaš odnos.

Određeni seksi trikovi mogu začiniti vaš ljubavni život, uvodeći uzbuđenje i strast u spavaću sobu. Uvođenje noviteta u vašu seksualnu rutinu podrazumijeva određenu dozu hrabrosti, ali itekako se isplati.

Postoje određeni seksi trikovi koji će doneti jedno sasvim novo i uzbudljivo iskustvo vašem seksualnom životu, učiniti ga ugodnijim i uništiti rutinu.

(old_image)

Nove stvari mogu oživeti seksualnu strast, ali i povećati intimnost među partnerima. Navodimo vam nekoliko načina kako da se nosite sa rutinom kada je u pitanju vaš seksualni život, kao i savete koji će vam doneti više uzbuđenja na obostrano zadovoljstvo.

1. Morate priznati da imate problem

Seksualna rutina predstavlja problem. Baš kao što je to i kod ostalih problema, ako ga želite rešiti prvo morate priznati da ga imate. Opovrgavanje i ćutanje mogu samo pogoršati stvari. Otvoreno razgovarajte sa svojim partnerom i recite mu šta vas muči. Zajednički pronađite rešenje za svoj problem.

2. Seksualna edukacija
Jedan od najboljih načina da se obranite od seksualne rutine je edukacija. Informišite se, čitajte knjige, članke na internetu, isprobajte razne seksi trikove i savete, a ako je potrebno, možete razgovarati i sa terapeutom. Ako želite poboljšati svoj seksualni život, potrebno je uložiti vreme i trud, ali na kraju će taj trud biti višestruko nagrađen.

3. Ljubite se
Neki od najboljih seksualnih trikova zapravo su vrlo jednostavni. Pored seksa, veliki je broj parova zaboravio čari ljubljenja. Setite se kako ste u mladosti, kad je seks za vas predstavljao jedan veliki tabu, uživali ljubeći se sa svojim dečkom. Ljubljenje može biti uistinu uzbudljivo. Ljubite se sa svojim partnerom što više i što duže, neka vam to posluži kao predigra. Odgodite seks i samo se ljubite, nakon toga vas očekuje prava eksplozija.

4. Iznenađenja mogu učiniti čuda

Verovali ili ne, seks kod velikog broja parova predstavlja samo stavku na dnevnoj listi obaveza koju moraju obaviti. Nemojte dozvoliti da seks postane obaveza jer on to nije. Kad je u pitanju vaš seksualni život, nemojte dozvoliti da on postane samo jedna stavka u vašem dnevnom rasporedu. Iznenadite svog partnera i priuštite mu seksualno zadovoljstvo kada to bude najmanje očekivao. Upotrebite svoju maštu, mogućnosti su beskrajne.

5. Isprobajte različita mesta
Kako bi uneli uzbuđenje u svoj seksualni život, nemojte voditi ljubav uvek na istom mestu, odnosno u krevetu. Budite otvoreni za isprobavanje različitih mesta kada je o seksu reč. Ovo je odličan način da svoj seksualni život učinite zanimljivijim.

(old_image)

6. Fokusirajte se na predigru
Ponovljeno je već mnogo puta, ali velik broj parova i dalje ne posvećuje dovoljno vremena predigri. Predigra je itekako potrebna, posebno ako želite što veće zadovoljstvo. Ako je dovoljno intenzivna, može biti uzbudljivija čak i od samog seksa. Uz pravu predigru, očekuje vas eksplozivan seks na obostrano zadovoljstvo.

7. Nemojte planirati
Već smo ranije spomenuli da se seks ne bi smeo planirati, barem ne uvek. Budite spontani i prepustite se emocijama i strasti, neka vas one vode.

8. Eksperimentišite sa novim i jedinstvenim pozama
Kada ste s jednim partnerom duže vreme, vrlo je lako upasti u rutinu. Ako uvek vodite ljubav u istim pozama sasvim je jasno da će vam s vremenom one dosaditi i vaš sekualni život pretvoriti u rutinu. Nemojte se stiditi i isprobajte nešto novo. Razgovarajte s partnerom o tome što vam oboma odgovara. Budite kreativni kad su seksualne poze u pitanje i one će vam doneti sasvim novo i drugačije iskustvo te razbiti monotoniju.

9. Apstinencija
Iako vam se možda čini čudnim, ponekad morate naterati muškarca da žudi za vama. A to ćete napraviti tako da odbijate seks određeno vreme i ostavite svog muškarca da čeka. Na taj će način njegova žudnja postajati sve veća, a seks će biti puno bolji i uzbudljiviji nakon nekoliko dana apstinencije.

10. Snimite vlastiti video snimak
Ako ne volite gledati porno filmove, možete snimiti vlastiti. Ipak, dobro razmislite pre nego se odlučite na takav poduhvat. To biste smeli učiniti samo sa nekim u koga imate potpuno poverenje i sa kim ste u dugoj i ozbiljnoj vezi. Ako verujete svom partneru, uzbuđenje od zajedničkog nastupa može vaše seksualno iskustvo učiniti neverovatnim.

11. Igrajte igru
Igranje igrica za odrasle može biti odličan trik koji će uneti uzbuđenje i razbiti monotoniju u spavaćoj sobi. Bilo da je reč o igri, zadirkivanju ili vrsti koketiranja, svrha je da iskušate svog partnera. Sporo zavodite svog partnera i odugovlačite što je duže moguće. Nakon obostranog zadirkivanja sledi seks koji će vas naprosto oduševiti i oboje vas ostaviti bez daha.

12. Uloge
Najbolji trikovi podrazumevaju ostvarenje vaših seksualnih maštarija. Ako postoje određene uloge koje ste vi ili vaš partner oduvek želeli isprobati, ne brinite se. Dajte mašti na volju i prepustite se svetu seksualnih fantazija. To će sigurno razbiti uobičajenu seksualnu rutinu.

Izvor: 24sata

Pogledajte još