Nemanja Matić od danas u Čelsiju

0

Londonski klub, koji je Matića poslao u Benfiku u sklopu transfera koji je doveo Davida Luiza, platiće za Nemanju 25 miliona evra.

Matić da u London stiže u utorak, pravo iz Švajcarske, gde je učestvovao na dodeli nagrada FIFA, kao nominovan u kategoriji „najlepši gol godine“.

Priča o Matićevom povratku na Stamford Bridž provlači se kroz medije dugo, dosta pre epskog finala Lige Evrope, koje je rešio njegov saigrač iz reprezentacije Bane Ivanović.

Njegova sadašnja cena nije ni izbliza onolika koliku je Benfika očekivala, a to je preko 40 miliona evra, ali klub iz Lisabona može da bude presrećan – pre tri januara u pomenutom transferu procenjeno je da je njegova vrednost oko 4 miliona evra.

Matić je u međuvremenu izrastao u jednog od elitnih veznih igrača na kontinentu, bio je igrač sezone u Portugalu, a posle malih problema na početku ovog šampionata vratio se u formu.

„Kada je prethodno bio u Čelsiju, svi su vidli o kakvom se potencijalu radi, ali trebalo mu je još rada i utakmica. U Portugalu je dobio upravo to, unapredio svoju igru u odbrani, a u napadu ima odličan pregled igre, opisao je zemljaka Bane Ivanović.

Izvor: B92

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.