Kejt Blanšet i Metju Mekonahi trijumfovali na dodeli SAG nagrada

0

U Holivudu su sinoć dodeljene nagrade Screen Actors Guild (SAG), koje dodeljuje Američko udruženje filmskih glumaca, a koje broji oko 165.000 članova.

Američko Udruženje filmskih glumaca dodelilo je nagrade za najbolje glumce u 2013. godini Metjuu Mekonahej i Kejt Blanšet, dok je za najbolji ansambl proglašena ekipa filma „Američka prevara“ (American Hustle) Dejvida O. Rasela.

Mekonahi je priznanje dobio za ulogu u filmu „Dallas Buyers Club“ Žan-Marka Valea, a Blanšet za kreaciju u filmu „Blue Jasmine“ Vudija Alena.

U „Američkoj prevari“ glavne uloge igraju Kristijan Bejl i Ejmi Adams, a u ekipi su i Bredli Kuper, Dženifer Lorens, Robert DeNiro, Džeremi Raner.

U kategoriji sporednih uloga, na ceremoniji održanoj sinoć u Los Anđelesu, nagrade su dobili Džared Leto („Dallas Buyers Club“) i Lupita Niongo („12 godina ropstva“ u režiji Stiva Mekvina).

Glumci čine najveći broj članova Američke filmske akademije, pa su nagrade njihovog udruženja među najvažnijim pokazateljima za predstojeću dodelu Oskara.

Izvor: b92/ foto: Beta/AP

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.