Ministarka energetike: Optužbe protiv mene apsolutno ne stoje

"Optužbe Agencije apsolutno ne stoje i govore da je ta institucija više zainteresovana za privlačenje pažnje javnosti senzacionalističkim naslovima u medijima, nego za praćenje zakonitosti rada nosilaca javnih funkcija", navela je Mihajlovićeva u saopštenju.

Mihajlovićeva, koja je i potpredsednica Srpske napredne stranke (SNS), istakla je da o tome najbolje govori činjenica da je za optužbe saznala iz medija, pošto joj se Agencije za borbu protiv korupcije još nije zvanično obratila.

"Kao ministar, nameravam da nastavim da radim svoj posao i borim se za reforme u Srbiji, a kao javni funkcioner rado ću se odazvati pozivu Agencije da razgovaramo o optužbama koje mi se stavljaju na teret. Naravno, pod uslovom da je ova institucija zainteresovana da svoja saznanja proveri pre nego ih plasira direktno u medije", rekla je ona.

Mihajlovićeva je izrazila žaljenje što Agencija nije sa jednakom pažnjom kontrolisala ponašanje prethodne Vlade Srbije u predizbornoj kampanji, posebno tadašnjeg predsednika Srbije (Borisa Tadića) ili gradonačelnika Beograda (Dragana Đilasa) koji su nastupali u medijima, a istovremeno su bili kandidati na izborima.

"Kao ministar koji je radio svakog dana isto, i prvog dana i danas, nemam nameru da ne radim svoj posao zbog toga što je u toku predizborna kampanja", naglasila je Mihajlovićeva.

Agencija za borbu protiv korupcije pokrenula postupak protiv Zorane Mihajlović zbog zloupotrebe ministarske pozicije u stranačke svrhe.

izvor: Blic

Pogledajte još