Slučaj Ćuruvija: Tužilaštvo saslušava Simatovića i Stanišića

0

Saslušanje svedoka u istrazi koju Tužilaštvo za organizovani kriminal vodi protiv osumnjičenih za umešanost u ubistvo Slavka Ćuruvije nastavlja se u sredu i to saslušanjem Jelene Ćuruvije, ćerke ubijenog vlasnika „Dnevnog telegrafa“.

Pored nje, poziv je upućen i Biljani Pejović, a prema nezvaničnim informacijama reč je o udovici Luke Pejovića, čije se ime tokom policijske istrage vezivalo za atentat na Ćuruviju. Njega je, prema raspoloživim podacima, očevidac prepoznao kao neposrednog ubicu.

Saslušanje svedoka nastaviće se i u četvrtak i petak. Tužilaštvo je pozvalo Franka Simatovića Frenkija, bivšeg komandanta Jedinice za specijalne operacije, Jovicu Stanišića, nekadašnjeg načelnika resora Državne bezbednosti, Radovana Božovića, bivšeg načelnika Trećeg odeljenja Centra DB i njegovog pomoćnika Stevana Bastu.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je sredinom januara pokrenulo postupak protiv Radomira Markovića, nekadašnjeg prvog čoveka DB, Milana Radonjića, bivšeg šefa beogradskog centra DB, Ratka Romića, bivšeg načelnika Šestog odeljenja beogradskog centra DB i pripadnika službe Miroslava Kuraka.

Marković je osumnjičen da je nalogodavac ubistva, Radonjiću se na teret stavlja da je podstrekivao na zločin, a Romiću i Kuraku, za kojim je raspisana poternica, da su izvršioci ubistva.

Izvor: Novosti/ foto: Medija centar

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.