Šoljica zdravlja

0

Evo šta je dobro za jutarnji start…

U svoju omiljenu šolju sipajte oooogromnu kašiku (koristite isključivo drvenu) MEDA…a zatim u nju dodajte po pola kafene kašičice cimeta, struganog svežeg đumbira, sok od polovine limuna, malo kurkume, kakaa, i ako ste već u srednjim godinama malo praha make.

Evo zašto!

Med – sve blagodeti meda su poznata od davnina. Med je neprocenjiv za zdravlje čoveka.

Cimet – zovu ga još i začin života! Sigurno je jedan od najstarijih začina za koji su znali stari Egipćani i Kinezi. Još su ga urođenici koristili protiv zamora i sa željom da povećaju svoju energiju.

Vredniji je od zlata jer je odličan izvor mangana, gvožđa, cinka, bakra, kalcijuma.
Uzimanjem samo pola kašičice cimeta dnevno dijabetičari mogu da smanje nivo šećera u krvi. Snižava nivo masti i lošeg holesterola. Uništava gljivice i sprečava njihov rast. Sadrži antioksidanse koji se zovu fenoli, smanjuje upalne reakcije i utiče na zdravlje krvnih sudova. Podstiče rad mozga, memoriju i rešava problem neugodnog zadaha.

Đumbir
– veliki Čistač organizma od svih toksina!
Dobar je i ukoliko želite da se oslobodite suvišnih masnih naslaga. Izuzetan je za poboljšanje imuniteta i odličan je saborac u sezoni gripa i respiratornih infekcija.

Kurkuma– je takođe iz porodice đumbira a koristi se u vidu praha. U Indiji je u upotrebi već hiljadama godina i pripisuju joj se brojna terapijska svojstva – u borbi sa bolestima: kože, Alchajmerove bolesti, oboljenja jetre, dijabetesa, organa za varenje, bolesti desni…Istaživanja su potvrdila da koren ove lekovite biljke sadrži nekoliko stotina biološki aktivnih molekula

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.