Tadić: Nemamo nikakav tajni dogovor sa SNS

Foto: Miloš Miškov

Tadić je novinarima u izbornom štabu stranke u Beogradu, međutim, rekao da nije zadovoljan rezultatima iako je stranka formirana tri nedelje pre raspisivanja izbora. Predsednik NDS je zahvalio koalicionim partnerima za rezultat postignut u teškim okolnostima.

"Rezultat je dobar u datim okolnostima kada u parlament nisu ušle stranke koje postoje četvrt veka", rekao je on.

Tadić je rekao da kao nosilac liste preuzima modgovornost za ono što stranka nije postigla

"Imam vrlo kritički odnos prema onome što smo postigli. Nismo imali ni infrastrukturu, ni finansijska sredstva za kratku i intenzivu izbornu kampšanju. Videćemo kako će se stvari razvijati u budućnosti, s obzirom na to da imamo veliku snagu SNS i ne tako veliku snagu ostalih stranaka" kazao je Tadić.

On je čestitao SNS i Aleksandru Vučiću pobedu i drugim strankama koje su ušle u parlament.

Tadić je, na pitanje da li sebe vidi u vlasti ili opoziciji, kazao da nema “tajni dogovor” sa SNS koja će imati apsolutnu većinu u novom skupštinskom sazivu.

"Čitavu kampanju sam proveo odgovarajući na besmislena pitanja hoćemo li biti u koaliciji sa SNS. I ovog puta ću vas lišiti odgovora pošto nemamo nikakav dogovor sa SNS. Razgovaraćemo o tome na stranačkim organima", kazao je Tadić

Prema njegovim rečima, odgovornost za sva važna pitanja u državi sada je na SNS.

"Moja uloga je bila da omogućim građanima da imaju za koga da glasaju", rekao je Tadić.
On nije želeo da odgovara na pitanja o eventualnim koalicijama niti da li bi lično voše voleo da bude u vlasti ili u opoziciji.

U stranačkim prostorijama NDS na Crvenom krstu bili su Snežana Malović, Nenad Konstantinović, Slobodan Homen, kao i brojni simpatizeri i aktivisti te političke partije.


Blic

Pogledajte još