ČINJENICE KOJE ĆE VAS ŠOKIRATI: Ovo sigurno niste znali o seksu!

Možda znate mnogo, ali ne verujemo da znate ove činjenice. Recimo, znate li da upravo ovog trenutka nekoliko desetina parova vodi ljubav ili da sperma sadrži kalorije? Nakon ovih činjenica više nikada nećete na seks gledati istim očima.

Širom planete svakoga dana dogodi se najmanje 100 milona polnih odnosa. Drugim rečima, oko 65 hiljada parova u ovome trenutku vodi ljubav širom sveta, prenosi Huffington Post iz knjige 'Sex: 369 Facts To Blow You Away', autorke Sadi Kejman.

Jedna kašičica sperme sadrži sedam kalorija.
Naučnici sa Univerziteta u Kaliforniji otkrili su da muškarci koji pomažu u kućnim poslovima imaju seks čak 50 odsto više nego muškarci koji ništa ne rade po kući.

Agalmatofilija je seksualna privlačnost prema kipovima, statuama i lutkama.

Istraživanja pokazuju kako je najveći broj doživljenih ženskih orgazama unutar sat vremena iznosi 134, a najveći je broj muških orgazama šesnaest.

Potpuna seksualna aktivnost može dovesti do smanjenja penisa.

Ruskinja Tatjana Koževnikova vlasnica je svetskog rekorda dizanja tega vaginom, i to punih 14 kilograma.

Proteini u spermi sprečavaju nastanak bora i smanjuju njihovu vidljivosti.

Od svih naroda, prema istraživanjima, Grci najčešće imaju seks. Naime, čak 87 odsto tvrdi da se seksaju jednom nedeljno.

Otprilike jedna od 50 žena ima treću bradavicu.

Stavljanje dva kondoma na penis ne osigurava dodatnu zaštitu od curenja sperme, zapravo čak povećava šansu da pukne zbog povećanog trenja.

Prostitucija je legalna u mnogim zemljama, uključujući i Iran, gde su dopuštene 'privremene žene' na nekoliko sati, ali je istovremeno zločin zagovarati, podsticati ili nagovarati žene na prostituciju i voditi bordel.

Jedan testis uvek visi malo niže od drugoga tako da se ne sudaraju dok muškarac hoda.

Prema istraživanju iz 2012, čak 60 odsto Britanaca preferira seks u zatamnenim prostorijama bez svetla.

Merkin je stidna perika koja se koristi na intimnom području, a to ime se prvi put počelo koristiti 1617. godine. Izvorno se koristila u slučaju brijanja intimnog područja zbog pojave stidnih vaši.

Čovek koji je izumeo popularne kukuruzne pahuljice Kellogg’s bio je zagriženi borac protiv masturbacije, a smatrao je kako se zdravom ishranom mogu obuzdati seksualne misli.

Svetskim istraživanjem internet stranice OnePoll.com zaključeno je da žene smatraju da su najbolji ljubavnici Španci, Brazilci i Italijani, a Englezi su opisani kao 'lenji ljubavnici'.

U antičkoj Kini smatralo se kako pijenje žive nakon seksa može sprečiti trudnoću, ali to je, nažalost, često dovodilo do steriliteta ili čak smrti.

Na biološkom nivou muškarci su usredsređeni na funkcije na ženama koje otkrivaju plodnost. Tako velike grudi, uzak struk i puni bokovi čine mladu, plodnu i zdravu ženu.

Foto: Freedigitalphotos.net

Pogledajte još