Bez ovoga nikada nećete smršati: Osnove dobre dijete

Da bi dijeta bila uspešna, važno je da sadrži belančevine, zdrave masnoće, te vlakna, piše ljepota.ba. Ako želite da mršavite zdravo i delotvorno, otkrivamo vam koje su to osnove dobre dijete.

Vlakna – Nalaze se u voću, povrću i integralnim žitaricama. Dnevno bi trebalo da pojedete minimalno 20 grama. Osim što pomažu da duže budete siti, vlakna dokazano smanjuju rizik od suvišnih kilograma.

Kalcijum i vitamin D – Osim što jačaju kosti, ovi vredni nutricijenti pomažu i pri gubitku kilograma.

Omega 3 masne kiseline – Nalaze se u orašastim plodovima, ribi, uljima, pa čak i čokoladi. Osim što pomažu da duže budete siti, istraživanja su pokazala da su ljubitelji orašastih plodova skloniji gubitku kilograma.

Belančevine – Vaša dijeta bi obavezno trebalo da uključuje belančevine. U nedostatku belančevina organizam sporije sagoreva masnoće.

Voda
– Voda pomaže u mršavljenju tako što smanuje apetit. Osim toga, ubrzava razmenu materija, pa se stoga potrudite da pijete dovoljno tečnosti.

Zeleni čaj – Sadrži spoj koji može usporiti proces pojave suvišnih kilograma čak i kada jedete masnu hranu. Ako želite smršati, dnevno bi trebalo da pijete bar 3 šoljice ovog neverovatnog čaja.

Foto: yayimages

Pogledajte još