Iz drugog ugla: Koje su najčešće laži kojima se zavaravate?

Laž: Svi dobri muškarci su zauzeti

Istina: Nakon par katastrofalnih izlazaka, možete pomisliti da ne postoji više ni jedan pristojan muškarac na planeti sa kojim možete da započnete vezu. U stvarnosti postoji na desetine muškraca koji zavređuju vašu pažnju, samo je potrebno pronaći ih. Ključ u nihovom pronalaženju je promena vašeg načina razmišljanja. Shvatite da neće svaki izlazak nužno voditi do braka i da vaš izraz lica, na kome se očitava ono što mislite, sigurno neće privući nikoga! Promenite stav ili ćete ostati sami!.

Laž: Nije mislio baš tako

Istna: Bilo da vas naljuti ili spusti “neslanom šalom”, maltretiranje nikada ne može da ima opravdanje! Ipak, mnoge žene vole da ubeđuju sebe da je sve to rezultat stresa, a još gora varijanta je da u njihov postupak pravdaju nečim što su same uradile ili rekle! Ovim ponašanjem ćete samo uništiti svoje samopuzdanje i stvoriti atmosferu u kojoj ćete biti dugoročno nesrećni. Da, on je sve to mislio i vreme je da prekinete da ga opravdavate!

Laž: Pojavljivanje u njegovom stanu u 2 ujutro sa pitanjem: “Gde ide naša veza” i nije baš tako ludo!

Istina: Umesto što ga pritiskate i terate na nešto više, nakon samo nekoliko nedelja, zapamtite ovo: Sem ako se nije jako trudio da vas osvoji, postoji velika verovatnoća da još uvek nije spreman na ono što očekujete od njega, odnosno, njegova osećanja nisu na istom nivou kao vaša. Pritisak može dovesti do toga da ostanete sami!

Laž: Zaljubljeni parovi provode svo svoje vreme zajedno!

Istina: To što želite da provedete što više vremena sa svojim partnerom je prirodno, ali dopustite sebi izlazak sa prijateljicama na piće. Takođe dopustite i njemu da uživa sa svojim prijateljima u igranju pokera ili izlasku, jer to nije znak da vas ne voli! Ljubav je u isto vreme i bti zajedno, ali i razdvojeni Muškarac ili žena koji očekuju da ste stalno zajedno, u stvari žele apsolutnu kontrolu i nadzor, što neminovno vodi raskidu! Dopustite sebi i vreme koje ćete posvetiti samo sebi, prijateljima i porodici. Ovo održava vezu svežom i zanimljivom, a u isto vreme vam dopušta priliku da nedostajete jedno drugome.

Laž: Mora da je izgubio moj broj!

Istina: Ovo je jedna od najčešćih zabluda koje smišljamo da bi opravdali nečije ponašanje. Sve ovo ne treba da primate previše lično. On verovatno nije izgubio vaš broj, pa šta? Umesto da se predajete osećanju manje vrednosti i razočarenja, shvatite da vas nije zvao ne zato što ste “debeli”, ružni... Već samo iz jednostavnog razloga što veruje da niste prava za njega. Istina je okrutna, ali je tako. Verujte u sebe i nastavite dalje.

Laž: Ja ću biti ona koja će promeniti njegovo mišljenje o braku, deci...

Istina: Niko ne zna bolje šta on zapravo misli, od njega samog. Dakle ako vam kaže da ne veruje u brak ili ne želi decu, verujte mu! Umesto da provodite dane, mesece, pa čak i godine u takvoj vezi verujući da će se promeniti i postati baš onakav kakav želite da bude - Krenite dalje, ne trudite se da ispravite i promenite nemoguće.

Laž: Seksi je samo kada si zgodan i u top formi

Istina: Zdrava veza ne podrazumeva da su partneri u top formi, idealnih proporcija, naprotiv, za takvu vezu je to sasvim nebitno! Ako vas muškarac želi samo zato jer imate savršeno telo, znajte da je on pogrešan muškarac u vašem životu! Zar ste zaboravili: “Lepota je samo u oku posmatrača”. Samouveren izgled je poželjniji od bilo kakvog savršenog tela!

Laž: Ljubav je mnogo više davanja, nego uziimanja

Istina: Svi mi pokazujemo našu podršku u vezi na različite načine. Ali, ako vaš momak jednostavno zaboravi na vaš rođendan, iako ste proveli pet sati u pripremi torte i kolača za njegov, postoji ozbiljan disbalans u vezi. Zdrava veza predstavlja jednakost u uzimanju i davanju, ne zaboravite!

Laž: Moj život je nekompletan bez muškarca

Istina: Istina je da smo već kompletni sami sa sobom! Vi niste “rupa” kojoj treba muškarac, već osoba puna samopouzdanja, spremna da upoznaje nove ljude, stvara nova prijateljstva, istražuje i iskazuje svoje talente i to bez muškarca. Ovakav stav će sigurno u nekom momentu privući i muškarca koji deli vaše razmišljanje i životne stavove.

Izvor: glamour

Foto: Yayimages

Pogledajte još