10 neobičnih načina da sačuvate zdravlje

Imajte redovan seks!

Vođenje ljubavi jednom ili dva puta nedeljno, pojačava lučenje imunoglobulina, koji predstavlja prvu liniju odbrane od virusa koji pruzrokuju grip i prehladu!

Čistite zube koncem!

Svakodnevno čišćenje zuba koncem, eliminiše plak u kojem bujaju smrtonosne bakterije. Ona strašna vrsta koja vam može ući u krvotok i izazvati srčani ili moždani udar!

Pijte crveno vino

Već 20 godina naučnici širom sveta ukazuju na to da čaša crvenog vina na dan, smanjuje opasnost od srčanog udara, šloga, pa čak i od raka!

Pijte sok od crnog grožđa!

Ovaj bezalkoholni napitak ima gotovo ista svojstva kao i crveno vino, sem što sok možete popiti više od čaše! Ovo nikako nije šala.

Slušajte muziku!

Muzika snižava nivo stresa, krvni pritisak, smanjuje intenzitet bola i oslobaća od njega... Ali, ne, ne mora biti klasična muzika.

Budite „vlažni“!

Virus gripa obožava kada je suvo, zato je zima, kada je vlažnost umanjena, idealna za njega. Zato u svojoj kući ako je suvo, instalirajte ovlaživač vazduha kao preventivu.

Pijte kafu!

Kafa je sjajna u borbi protiv dijabetesa, moždanog udara, raka... Kafa je supernapitak!

Gledajte komedije!

Smeh možda nije najbolji, ali svakako jeste dobar lek. Smeh umanjuje stres, pomaže lučenju endorfina, ojačava imuni sistem i štiti srce!

Pevajte!

Pevanje je jedna vrsta aerobne vežbe koja pojačava cirkulaciju, pojčava mentalne sposobnosti, poboljšava limfni sistem, što je značajno za dobranu od bilo koje bolesti!

Družite se!

Prijatelji nisu tu samo da vam pomognu oko selidbe! Ljudi koji imaju veliki krug prijatelja su dugovečni i zdravi!

Izvor: Health24

Foto: Yayimages

Pogledajte još