Čaj za zdravlje i lepotu: Nakon što ovo pročitate, nećete moći bez njega

Od Kine do Velike Britanije, čaj se ukorenio u mnogim kulturama. Osim neverojatnih dobrobiti za zdravlje, čaj je odličan i za svakodnevne beauty rutine.

Umorne oči
Vrećice crnog čaja umočite u toplu vodu. Sačekajte da se vrećice dovoljno ohlade, a onda ih stavite na oči. Kofein u čaju pomaže da se krvne žile stisnu te da se smanje otekline. Lezite oko desetak minuta zatvorenih očiju s vrećicama crnog čaja na njima. Oči će vam nakon toga biti odmornije i osvežene.

Suva kosa
Čaj od kamilice pomaže suvoj kosi da se oporavi. U lonac sipajte pola šoljice vode i ostavite na vatri da voda prokuva. U vodu zatim stavite čaj od kamilice i pustite da odstoji desetak minuta. U čaj dodajte četvrtinu šoljice maslinovog ulja. Tu mešavinu rasporedite po kosi i očešljajte se. Neka mešavina ostane na kosi koliko god želite. Od ove prirodne maske kosa će izgledati mnogo bolje i zdravije.

Smrdljiva stopala
Skuvajte veću količinu crnog čaja i u to potopite stopala. Taninska kiselina u čaju skuplja pore i kontroliše masnoće kože, a to će pomoći da se oslobodite neprijatnog mirisa.

Iritacija kože brijačem
Ponekad brijanje tupim brijačem može da uzrokuje iritaciju kože i posekotine. Kako biste ublažili iritaciju, uzmite vrećice crnog čaja i umočite ih u toplu vodu. Nakon što se ohlade, stavite ih kao oblog na oštećenu kožu i držite nekoliko minuta. To bi trebalo da zaustavi krvarenje i smanji bol.

Lečenje akni
Zeleni čaj je odličan za svakodnevno konzumiranje. Njegova antioksidativna svojstva mogu da učine čuda za vaše telo iznutra i spolja. Vrećicu čaja umočite u toplu vodu i zatim je otvorite, a sadržaj pomešajte sa sredstvom za čišćenje lica. Utrljajte smesu na lice i pustite da odstoji pet minuta. Isperite ga s lica u potpunosti.

Nega lica na pari
U lonac prokuvale vode stavite sadržaj iz vrećica čaja od kamilice ili zelenog čaja. Peškirom prekrijte glavu, a lice izložite pari. Budite oprezni da vam lice ne bude preblizu kako se ne biste opekli. Držite lice tako na pari pet minuta.

foto: yayimages.com/wavebreakmedia
T.D.

Pogledajte još