U delu Obrenovca uskoro povratak jednog broja muškaraca

0

U gornjim delovima opštine Obrenovac, odnosno kolubarskom delu, danas će biti izabran određen broj muškaraca biti kako bi u njihovim domaćinstvima počelo uspostavljanje i funkcionisanje svega što je neophodno za normalan život i da bi se brinuli o stoci koja je preživela poplavni talas, izjavio je šef Kriznog štaba Rade Milošević.

Milošević je u izjavi za RTS podsetio da je Barič od jutros ponovo otvoren i dozvoljeno je svim meštanima da se vrate u domaćinstva kako bi se život u tom naselju normalizovao.

Milošević je najavio da će biti nastavljena asanacija terena.

On je rekao da su juče pozvani vlasnici objekata u gradskom jezgru koji služe za ishranu – mesnica, pekara, prodavnica, u ulicama u gradskom jezgru da omoguće sanitarnoj veterinarskoj inspekciji da u sadejstvu sa policijom iznesu svu robu koja je kontaminirana u poplavnom talasu.

Milošević je objasnio da ima mesta u gradu koja su i dalje poplavljena, da je trenutno angažovano 126 pumpi iz Sektora za vanredne situacije koje crpu vodu i da su u toku noći ispumpali vodu u visini od 40 centimetara.

Taj posao će potrajati još nekoliko dana u svim najugroženijim delovima, a po završetku tih radova, moći će da se obavi kompletna asanacija korišćenjem hemijskih sredstva, da bi potom počelo uvođenje ljudi u domaćinstva, najavio je Milošević.

Prema njegovim rečima, tehnička voda je puštena u kompletnom kolubarskom delu opštine Obrenovac, Bariču, Maloj Moštanici i u još tri četiri mesne zajednice u delu prema Ibarskoj magistrali.

Fabrika sa vodom je počela prekjuče da radi u Bariču, a od juče meštani imaju i vodu za piće.

Milošević je rekao da je jedan deo Obrenovca jutros dobio vodu, a da deo opštine sa ukupno pet ili šest mesnih zajednica trenutno ima struju.

Elektrodistribucija radi da što brže omogući da i ostali delovi grada dobiju struju. Određeni broj trafostanica je i dalje pod vodom i pumpama se crpe voda kako bi se i tu uspostavila normalna distribucija električne energije, rekao je Milošević.

pressonline

Foto: Nadlanu

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.