VUČIĆ: Kada bi Srbija imala 10 Norveški, lakše bi disala!

0

Premijer Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je danas Kraljevini Norveškoj što je jedan od najvećih donatora nakon poplava i pozdravio odluku te zemlje da finansira 35 projekata namenjenih medijima i civilnom društvu.

„Srbija će zapamtiti šta je za nju učinila Kraljevina Norveška, kao što je to uvek činila“, rekao je Vučić novinarima u rezidenciji norveškog ambasadora gde su danas predstavljeni grantovi za 35 projekata za medije i društvo.

Želeći da dočara koliko je značajna pomoć Norveške Vučić je rekao: “Kada bismo imali 10 Norveški, mi bismo danas lakše disali, ali nemamo”.

Norveška je do sada opredelila oko tri miliona evra za pomoć najugroženijima, naveo je ambasador Norveške Nils Ragnar Kamsvag.

Takođe, Norveška je odlučila da hitno opredeli pola miliona evra organizacijama civilnog društva i lokalnim samouravama u područjima koja su najugroženija poplavama.

Pored toga, Crveni krst Norveške takođe prikuplja sredstva za Srbiju i Bosnu i Hercegovinu i do juče je prikupljeno gotovo 190.000 evra.

„Naša podrška Vladi i civilnom društvu zasnovana je na dubokom uverenju da građani, vlade i opštine moraju da rade zajedno kako bi se prevazišla ova kriza i ponovo izgradila zemlja. Velika solidarnost iskazana u voj krizi uliva optimizam da će svi problemi biti prevaziđeni“
, rekao je Ragnar Kamsvag.

Izvor: Telegraf

Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.