Porodilište otvoreno, ali ne radi?

0

Zamenik predsednika opštine Preševo Skender Destani izjavio je danas da vanbolničko porodilište u tom gradu ne radi iako je svečano otvoreno 31. januara.

„Porodilište je otvoreno radi izbora, ali nije stvarno počelo da radi. Završeni su svi građevinski radovi, ima svu potrebnu medicinsku opremu, ali nema medicinsko osoblje i sada se čeka signal Vlade da se raspiše konkurs za prijem 12 babica koje bi radile u porodilištu“, kazao je Destani za agenciju Beta.

Prema njegovim rečima, ne postoje ni nagoveštaji kada bi vanbolničko porodilište u Preševu moglo da primi prve porodilje, budući da još nije raspisan konkurs za prijem medicinskog osoblja.

Vanbolničko porodilište smešteno je u prostorijama Doma zdravlja u Preševu, njegova adaptacija trajala je četiri godine, a koštala oko 1,5 miliona evra.

U delu prizemnih prostorija Doma zdravlja u Preševu smešteno je odeljenje ginekologije, a na spratu su dve sale za porođaj i sobe za smeštaj porodilja i novorođenčadi sa 12 kreveta.

Preševo je imalo vanbolničko porodilište do 1989. godine, kada je zatvoreno, a od tada su se žene iz te opštine porađale u Vranju ili u Gnjilanu.

izvor: Beta

Foto: yayimages.com

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.