ZA DUŽI SEKS: Seksualni položaji za odlaganje ejakulacije!

Odlaganje ejakulacije
Postoje brojni razlozi zašto muškarci prerano svrše, a neki od njih su povezani sa stresom, neki su psihološke, a neki fiziološke prirode. Položaji gde ima puno trenja, kontinuiranog stiskanja i mnogo zajedničkog kretanja, muškarcu može da bude preuzbudljivo i može da inicira preranu ejakulaciju. Kako bi to odložili, postoje neki seksualni položaji koje bi trebali da izbegavate, kao i položaji koje bi trebali više da praktikujete.

Položaji koje trebate da izbegavate
Po pravilu treba izbegavati misionarski položaj i njegove varijante. Ovo su prilično intimne poze i prepuštaju muškarcu većinu “posla”. Ako vaš partner ima problema sa preranim svršavanjem, ove mu poze neće pomoći. Sledeća grupa poza koje bi trebali da izbegavate odnose se na takozvani “doggy style”. Ponovo, većinu posla obavi muškarac, pa ako ima problema sa preranom ejakulacijom, trebalo bi da izbegavate ove poze.

Koje položaje koristiti
Postoje dve grupe poza koje vam savetujemo, sa tim da je jedna bolja od druge, koje mogu odložiti preranu ejakulaciju i tako za oba partnera produžiti zadovoljstvo. Prva grupa poza se odnosi na sledeće poze, u kojima sedite u krilu partneru.

Dobra poza u ovoj grupi je ona u kojoj muškarac sedi na ivici kreveta sa stopalima na podu. Žena obmota ruke oko njegovog vrata, a noge oko njegovog struka… penis ulazi u vaginu kako je zagrljaj čvršći.
U ovom položaju trenja gotovo i nema, a partneri pomeranjem kukova određuju ritam. Ovaj položaj je vrlo prijatan za ženu, jer se u ovom položaju pritiskaju osetljive tačke na vaginalnom otvoru i stimuliše se G-tačka.

Muškarca s druge strane ovaj položaj ne stimuliše previše već ga zadovoljava držanje svoje partnerke. Zagrljaj licem u lice omogućava mu da vas ljubi i miluje, pa mu odvlači pažnju od penisa. U ovom položaju ejakulacija je uvek odložena.

Najbolji položaj
Muškarac leži opušteno na leđima, a žena ga opkorači, licem okrenuta prema njemu. U ovom položaju žena vodi igru i kontroliše situaciju. Muškarac treba samo da leži, opusti se i prepustiti ženi da vodi. Kako bi ovaj položaj bio intimniji, muškarac može da privuče ženu sebi u zagrljaj, tako da im se glave dodiruju.

U ovom položaju produženje odnosa je zagarantovano, a ženi je stimulisana i G-tačka i klitoris. Najbolji deo ovog položaja je da na muškarcu nije pritisak povratnih kretnji, pa je i njegova ejakulacija odložena.
Izvor: poraloko

Pogledajte još