TRAG: Lukin ubica sakrio mini kantrimen i pobegao drugim kolima!

BEOGRAD - Narko-diler koji je 25. jula na Brankovom mostu „mini-kuper kantrimenom“ ubio Luku Jovanovića (21) i pobegao najverovatnije se krije u štek-stanovima i odatle prati tok istrage! Pretpostavlja se i da je Lukin ubica sakrio automobil kojim je pokosio mladića, pošto je taj „kantrimen“ praktično ključni dokaz protiv njega!
Vozač „minija“ je, kako saznajemo, posle tragedije na Brankovom mostu sklonio oštećeni automobil, a onda koristio drugi auto da se prebaci do štek-stana, piše Kurir.

Negde se pritajio

- Verovatno je „kantrimen“ zaključan u nekoj odlično obezbeđenoj i skrivenoj garaži, moguće kod osobe u koju vozač ubica ima puno poverenje. Pošto je reč o čoveku iz kriminogene sredine, on je svestan da je automobil ključni dokaz i da mora što pre da se otarasi kola. To je najverovatnije bilo prvo što je učinio posle nesreće. Posle toga se sklonio van Beograda - kaže naš izvor.

Spasić: Narko-diler za kojim policija traga sigurno odranije ima veći broj štek-stanova
Spasić: Narko-diler za kojim policija traga sigurno odranije ima veći broj štek-stanova

Kako objašnjava Božidar Spasić, bivši funkcioner DB, budući da se Lukin ubica bavi preprodajom narkotika, izvesno je da je odranije imao iznajmljene i „sigurne“ stanove na više lokacija, pa se sklonio u neki od svojih „štekova“.
- On se praktično tamo pritajio i prati u medijima kako napreduje istraga. Vrlo je verovatno da on s vremena na vreme menja „štekove“ kako bi zavarao trag, a saučesnici mu pomažu da neprimećeno pređe iz jednog skrovišta u drugo - kaže Spasić.

Ima saučesnike

On dodaje da je nemoguće da vozač ubica uspeva da se 22 dana sam krije od policije.
- Lukin ubica mora da ima jaku logističku podršku i pomagače, inače ne bi uspeo da se krije tako dugo. Činjenica da su s njim u kolima u trenutku nesreće bile još dve osobe koje ga nisu prijavile dokazuje da ima ljude koji ga pokrivaju - kaže naš sagovornik.
I podatak da je za beg s Brankovog mosta vozač izabrao rutu koja nije pokrivena video-nadzorom pokazuje da je reč o osobi koja ništa ne prepušta slučaju.
- S obzirom na to da se obruč oko ubice sve više i više steže, moguće je i da će upravo neko od tih njegovih pomagača istragu dovesti do ubice - zaključuje Spasić.

Hapšenje ubice vrlo brzo

Istraga je pokazala da supruga Vlade Divca nije usmrtila Luku.

- Ambasada SAD pomaže u „čišćenju snimaka“ nesreće, dok nemačka kompanija BMW sarađuje kad je reč o identifikaciji modela automobila koji je udario Jovanovića i rezultate očekujemo u narednih nekoliko dana - rekao je ministar i dodao da je i sam bio iznenađen koliko ima modela „mini-kantrimena“. Stefanović je kazao da u medijskim spekulacijama o ubici nije sve tačno, ali nije želeo da kaže šta je to jer ne želi time „nekog da upozori, pa da se taj sakrije ili pobegne“ .

Kriminalci ga vole
„MINIJEM“ SE LAKO BEŽI

Božidar Spasić je objasnio da kriminalci često koriste „mini kantrimen“!
- To je mali, gradski auto. Brzo je i njime lako može da se pobegne, što se pokazalo kao tačno i u ovom slučaju - kaže Spasić.

Pogledajte još