Britanska kraljica "prede" od zadovoljstva zbog Škotske

0

Dejvid Kameron, ne znajući da su mikrofoni i kamere uključeni, ćaskao o tome kako je kraljica Elizabeta II počela da "prede" od zadovoljstva zbog Škotske.

Britanski premijer je s bivšim gradonačelnikom Njujorka Majklom Blumbergom ćaskao, između ostalog, i o svojoj nervozi zbog referenduma o nezavisnosti Škotske, a snimak razgovora Kamerona i Blumberga objavio je danas „Skaj njuz“.

Na snimku se čuje kako Kameron opisuje da je kraljica „prela od zadovoljstva“, pošto joj je telefonom javio da je „sve u redu i sve OK“, posle referenduma na kojem su Škoti odbacili nezavisnost.

„Nije smelo da dodje do te tačke. Na kraju i nije. Rekao sam da ću pronaći te kompanije koje rade istraživanja i da ću ih tužiti zbog čira na želucu, jer su me tako nervirale“, rekao je Kameron Blumbergu.

Portparol Bakingemske palate rekao je da nikada ne komentariše razgovore izmedju premijera i kraljice.

Kraljici je zabranjeno da se postavlja na odredjenu stranu u političkim debatama i retko u javnosti iznosi lično mišljenje, podsetio je AP.

Zato je i iznenadila javnost, kada je uoči referenduma, izjavila da „Škoti treba dobro da razmisle o svojoj budućnosti“ pre nego što glasaju.

Posle referenduma, Elizabeta II je pozvala gradjane Ujedinjenog Kraljevstva na jedinstvo, da budu zajedno u duhu uzajamnog poštovanja i podrške.

Nadlanu / izvor: B92

Foto: youtube printscreen

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.