Suze vam ne ginu! Zašto je prijateljstvo s "povlasticama" LOŠA IDEJA?

0

Nikada nemojte mešati prijateljstvo s muškarcem, odnosno ženom, i strast! Postoji i debeo razlog za to.

U filmovima se to čini jako primamljivim, ali vratite se u stvarnost i razmislite – za koliko prijatelja s „povlasticama“ koje poznajete možete reći da funkcionišu savršeno ?

Profesorka Kendra Najt sa Univerziteta DePaul sprovela je istraživanje na 25 parova koji su bili u takvom odnosu i shvatila u čemu je problem.

Odnos počinje opušteno, ležerno, a dvoje ljudi se dogovori kako će se odnos bazirati samo na seksu. Tako krene, ali već nakon nekoliko puta se putanja odnosa menja. Muškarac ostaje pri svome, ali žena se najčešće zaljubljuje i počne da planira kako će naterati i muškarca da počne da oseća isto.

Umesto da se odnos bazirati na iskrenosti, žena laže da ne oseća ništa, a muškarac najčešće nema pojma što se događa. S vremenom osećaji postaju sve jači, a žena sve jače zamera muškarcu to što se nije zaljubio.

I tu nastaje glavni problem – iako se par često na početku dogovori da će pričati, ako se nešto promeni, obe strane svesno i proračunato ćute. Muškarac ćuti, jer ne želi da komplikuje odnos, a žena ćuti, jer se boji da će ispasti luda, ako prizna da se zaljubila.

Izvor: index.hr

Foto: Yayimages

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.