STAKLO PROPUŠTA UV ZRAKE: Zaštitni faktor važno koristiti čak i kad smo kod kuće

Znamo da dnevne kreme sa zaštitnim faktorom štite kožu lica od UV zračenja i starenja, ali stručnjaci preporučuju da ih koristimo i u zatvorenom prostoru. Dermatolog Ada Ui, koja sarađuje sa pevačicom Lejdi Gagom i britanskom princezom Kejt Midlton, ističe da staklo propušta UV zrake kojima smo konstantno izloženi. Kako bi naše lice duže bilo mladoliko i sveže, preporučuje se i korišćenje ulja i preparata za hidrataciju kože.

- Staklo nas ne štiti, zato je važno da koristimo kreme sa faktorom čak i kad smo unutra, bez obzira na to da li smo kod kuće ili na radnom mestu - kaže Ada Ui.

- Ako smo pored prozora i upijamo sunce, zaboravljamo da se sunčamo. Ujutro je važno da nanesemo kremu ili puder sa visokim zaštitnim faktorom kako bi koža ostala ujednačena i što manje otkrivala znakove starenja, poput bora. I ulje je odlično za kožu. Nanesite ga masiranjem lica i koristite sada kada ste više kod kuće. Preporučujem i serum koji hidrira kožu, ali i sastojke kao što su hijaluronska kiselina, aloe vera, ekstrakti ruže, kako bi se koža vratila u prirodno zdravo stanje.

Izvor: Novosti
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još