Srbija Palestini daje 50.000 dolara

0

Srpska delegacija, predvođena ambasadorom Draganom Bisenićem, učestvovala je na međunarodnoj donatorskoj konferenciji u Kairu za obnovu Gaze, a tom prilikom je obećala pomoć naše zemlje od 50.000 dolara za obnovu Palestine tokom 2015. godine.

Međunarodnu donatorsku konferenciju, koja je održana juče u Kairu, organizovali su Egipat i Norveška, a na njoj su učestvovali zvaničnici više od 70 zemalja, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Učesnicima skupa su se, između ostalih, obratili generalni sekretar UN Ban Ki-mun, državni sekretar SAD Džon Keri, predsednik Palestine Mahmud Abas i predsednik Egipta Abdel Fatah al Sisi, istakavši potrebu za rekonstrukcijom porušenih delova Gaze, gde procenjena šteta iznosi četiri milijarde dolara.

Republika Srbija već godinama razvija različite projekte sa Državom Palestinom, među kojima je posebno značajno stipendiranje palestinskih visokoškolaca koji studiraju u Srbiji, što je još jedan vid pomoći koji palestinska strana veoma ceni, navodi se u saopštenju.

Izvor: B92

Foto: yayimages.com/ilustracija

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.