Namrštite se, pustite brkove, obujte čarape i eto seksa za pamćenje!

Seks je nepresušan izvor istraživanja, a naučnici svakodnevno otkrivaju stvari koje itekako mogu pridoneti boljem seksualnom životu.
Portal Cracked je izdvojio 16 naučno potvrđenih činjenica koje garantuju više strasti u krevetu.

- Nošenje čarapa tokom seksa povećava šanse za orgazmom, potvrdili su holandski istraživači. Hladnoća smanjuje želju za seksom kod oba pola, a ženama je osim toplote da bi se oraspoložile za seks, potreban osećaj sigurnosti i opuštenosti.

- Ženama su nasmejani muškarci manje privlačni nego oni namršteni, dok su frajerima privlačnije nasmejane žene.

- Veća izloženost suncu povećava seksualnu želju. Vitamin D podstiče proizvodnju testosterona, polnog hormona odgovornog za libido.

- Feromoni su hemijske izlučevine u znoju koje kod suprotnog pola mogu da izazovu seksualnu reakciju. Tako žene kod muškaraca privlači i njihov znoj, odnosno derivat testosterona androstendion. Ta hemikalija uzbuđuje žene i čini ih srećnijima, a efekat traje i po nekoliko sati, pokazalo je američko istraživanje.

- Muškarci koji imaju veći stomak u krevetu traju pet minuta duže od onih s ravnim stomacima, potvrdila je studija turskog Univerziteta "Erciyes". Višak masnih naslaga na stomaku znači da muškarci imaju i više estradiola, ženskog polnog hormona koji usporava orgazam.

- Skuplji prsten nije garancija dobrog braka, potvrdile su studije. Istraživači su utvrdili da što je prsten skuplji to i brak kraće traje.

- Muškarci s trodnevnom bradom ženama su privlačniji od onih koji su savršeno obrijani. Žene takav izgled povezuju sa seksualnom zrelošću.

- Studija iz 2011. godine potvrdila je da su brinete fizički privlačnije, inteligentnije i pristupačnije nego plavuše i crvenokose.

- Ljubljenje povećava intimnost, smanjuje stres i nivo holesterola.

- I loš odabir parfema može odbiti potencijalnu partnerku. Skoro 56 odsto žena ne bi izlazilo s muškarcem koji ima sličan miris kao njen otac. Na taj način se telo prirodnim putem bori protiv mogućeg incesta.

- Muškarci koji obožavaju začinjenu hranu najčešće imaju viši nivo lučenja polnog hormona testosterona od onih koji takva jela ne jedu, potvrdila je francuska studija.

- Žene u crvenoj odeći muškarcima su privlačnije od pripadnica lepšeg pola u bilo kojoj drugoj boji, potvrdila je studija Univerziteta Ročester.

- Metoda "vađenja na vreme" delotvorna je u 96 odsto slučajeva, ali se svejedno zbog zaštite od neželjene trudnoće i bolesti preporučuje korišćenje kondoma.

- Orgazam ublažava, pa čak može da spreči migrene, potvrdila su istraživanja Univerziteta Munster.

- Muškarci s velikim samopouzdanjem češće od svojih partnerki dobijaju oralni seks, nego oni koji imaju problema sa samopoštovanjem, potvrdila je studija iz 2011. godine.

- Studija je pokazala da miris lavande i pite od bundeve povećava dotok krvi u penis za 40 odsto.

Izvor: 24sata.hr

Pogledajte još