PRED OČIMA JOJ UBIO MUŽA Život mu je ugasio za dve sekunde

U stanu na poslednjem spratu zgrade broj šest u Ulici Svetog Rafaila Šišatovačkog, Nena u društvu rođaka oplakuje Stevana i grčevito steže njihovu zajedničku fotografiju. Ispred zgrade je komšija vodom spirao krv koja je ostala na ulici...

- Samo krivim sebe što nisam videla ubičine oči. Kakav je to čovek koji može da ubije bez ikakvog razloga - pita se Nena.

Otisci na vozilu

„Dačiju sandero“ u kojoj su bili Stevan i Nena policija je odvezla na veštačenje kako bi se s nje skinuli otisci. - Otisci ubice su ostali na prozoru i vratima automobila i očekujemo da bude identifikovan - tvrde komšije.

Ona i Stevan preksinoć oko 17.40 sati krenuli su automobilom do Beograda. Čim su izašli iz zgrade, na ulici se pojavio čovek.

- Stevan mu je zatrubio, viknuo mu je što ide posred puta. Izbila je svađa. Taj muškarac je Stevanu opsovao majku, tražio je da izađe iz vozila. Molila sam Stevana da ne izlazi, ali je otvorio vrata. Potukli su se, pali na asfalt. To je trajalo dve sekunde, dok sam skinula pojas i izašla. Stevan je već bio krvav. Podigla sam ga. Rekao mi je da mu je odsekao nos. Bacila sam pogled na tog čoveka. U jednoj ruci je držao torbu, u drugoj krvavu belu kesu s mačetom. Dalje nisam ni videla, ni kada je otišao ni gde - priča kroz suze Nena.

Onda je krenula borba za život. Jednom rukom mu je držala nos, drugom vadila jezik da se ne uguši.

- Dozivala sam da neko pozove Hitnu pomoć. Došli su tek posle pola sata. Odvojili su me od Stevana. Držala sam ga na grudima. Mislila sam da mu je samo povređen nos, nisam ni slutila da mi je umro na grudima. Iskrvario je od te rane na preponama - seća se supruga i šapuće: „Kako ću dalje bez njega.“

Ubica je nosio mačetu jer je unapred bio spreman da agresivno reaguje, i iza sebe ima istoriju nasilja. Možda je ubica psihotična osoba i umišlja da ima smrtne neprijatelje. Zoran Musterović, psiholog Teško je sprečiti ovakve zločine, ali država mora da prati agresivne ljude. Dobrivoje Radovanović, kriminolog

Niko nije video kuda je napadač pobegao. Ali snimila ga je kamera s jedne od okolnih kuća. Snimak je uzela policija, i ostaje da se vidi koliko će pomoći u identifikaciji ubice.

Nena tvrdi da se radi o muškarcu starom između 50 i 60 godina, obučenom u tamnozelenu jaknu.

- Bio je mrak, nisam mu videla lice. Sedim ovde i čekam da mi policija javi da je ubica uhapšen. To bi bila jedina lepa vest. Drugih nemam, niti ću ih imati - kaže Nena.

I komšije Katilovića tvrde da ne poznaju nikoga ko bi mogao tako da napadne bilo koga, ali tvrde da im kraj nimalo nije bezbedan.

- Najveće probleme prave narkomani. Nema kuće u kraju koja nije obijena. Zato smo postavili video-nadzor - kaže komšija Dragan, koji je prvi pritekao Neni u pomoć.

Za Stevana svi imaju samo reči hvale. Supruga i kolege iz SBB tvrde da su njega voleli svi, da nije imao neprijatelje i da je živeo mirno.

Brutalna serija

11. februar
Predrag Lejić, nezadovoljan što mu je pauk odneo automobil, počeo je da poliva benzinom svuda oko sebe da bi zapalio ulaznu rampu „Parking servisa“, a plamen je zahvatio njega i policajce stanice Novi Beograd Milorada Dejanovića i Gorana Kovačevića.

28. januar
Maloletnik (17) iz Beograda je uhapšen zbog sumnje da je brutalno ubio devojku (18) u beogradskom naselju Mirijevo.

26. januar
Obren Zirojević (35) iz Mirijeva ubio i raskomadao telo prvog komšije Draga Mašulovića (61) zbog duga od 20.000 evra.

18. januar
Svetlanu (44) je suprug Radan Urošević (50) pokušao da ubije u njihovom stanu u Batajnici kada ju je polio razređivačem i zapalio.

Blic

Pogledajte još