Šešelj izbegao hapšenje

Naime, Šešelj se u sredu posle podne uputio prema Aranđelovcu, gde je prisustvovao mitingu SRS. Međutim, Saobraćajna policija zaustavila ga je na putu Beograd-Niš i zatražila vozačku dozvolu, koju on nije posedovao.

Nakon kraćeg razgovora policija je lideru srpskih radikala progledala kroz prste i pustila ga da nastavi svoje putešestvije.

- Šešelj im je ljubazno rekao da nema kod sebe dozvolu, a s obzirom na to da su ga prepoznali i utvrdili da se radi o poznatom političaru, policajci su rešili da mu oproste, puste ga da nastavi put i ne napišu mu kaznu- objašnjava sagovornik blizak lideru radikala.

Šešelj je imao popriličan argument koji je ubedio policajca da popuste. Naime sam Šešelj po povratku u Srbiju, nakon 12 godina provedenih u zatvoru haškog tribunala, izjavio je da ne poseduje lična dokumenta, pa je vrlo moguće da taj problem još uvek nije regulisao.
- Ne znam da li je uspeo da reši i ponovo izvadi lična dokumenta, kao i vozačku dozvolu jer je u pitanju poprilična procedura. Ali ako je to razlog, nije čudno što su policajci ipak rešili da ga puste, kaže izvor blizak Šešelju

Nadlanu / izvor: kurir

Pogledajte još