Troicki izgubio u četvrtom kolu Vimbldona

Troicki je posle nešto više od sat vremena igre bio na set od najboljeg rezultata karijere, ali je dozvolio Pospišilu da prvi put u karijeri napravi preokret u pet setova i slavi rezultatom 4:6, 6:7 (5-7), 6:4, 6:3, 6:3.

Pospišil će se u borbi za četvrtfinale igrati sa boljim iz duela Endi Mari – Ivo Karlović.

Troicki je imao veliku prednost od 2-0 u setovima, igrao veoma dobro, sve do 4:4 u trećem i 30:0 na njegov servis. Tada je usledio neverovatan pad koncentracije, što je Kanađanin iskoristio i stekao veliku psihološku prednost.

Napravio je brejk, dobio set, a onda još jednom oduzeo servis protivniku i stekao potpunu kontrolu nad mečom. Viktoru je opao procenat prvog servisa i nije dobijao lake poene kada su mu bili neophodni.

U odlučujućem setu bilo je samo pitanje vremena kada će izgubiti brejk jer se videlo da ne može da osvoji poen bez servisa. To se desilo pri rezultatu 4:3, kada je sa dva forhenda kaznio prekratke loptice Troickog i posle dva sata i 40 minuta stigao do prve pobede u međusobnim duelima.

Troicki je doživeo najteži poraz u karijeri i propustio priliku da se prvi put nađe u četvrtfinalu nekog Gren slema, što je njegov današnji rival uspeo. Jedina uteha jeste što će od ponedeljka zvanično biti 20. igrač sveta.

Srbin je meč završio sa 51 direktnim poenom i 30 grešaka manje, dok je Pospišil imao 52 vinera i okruglo 30 grešaka.

Nadlanu / izvor: B92

Pogledajte još