MINUTI GA DELILI OD SMRTI: Kako su sirijski specijalci spasli pilota ruskog aviona

0

On je uočen zahvaljujući svom GSP-u. To je bila trka sa vremenom jer su ga tražili i teroristi, piše list, navodeći da je šifra koju su Sirijci koristili da bi navigatoru pokazali da su spasioci bila bila "Kosta", od Konstantin, i sirijska zastava.

Sirijski specijalci izvršili su operaciju „iza neprijateljske linije“ kako bi spasili preživelog pilota ruskog vojnog aviona koji je oborila Turska, navode mediji.

Prevodilac na turski i 11 članova elitne jedinice vojne obaveštajne službe, inf iltrirali su se 3,5 kilometara unutar neprijateljskih položaja u regionu Al-Atira i spasili pilota, piše sirijski list Al-Vatan, a prenosi AFP, navodeći da je reč o pro-vladinim novinama. Ispovest preživelog pilota: Zverski su pucali u nas

Sirijske snage su kenule u akciju pošto je Turska oborila ruski avion u utorak ujutro, primoravši dvojicu pilota da se katapultiraju sa padobranima iznad teritorije koju drže pobunjenici protiv Bašara al Asada.

Al-Atira je područje u provinciji Latakija oko 12 kilometara od granice sa Turskom. Kapetan aviona je već poginuo u paljbi koju su otvorili pobunjenici ali ruski dron je snimio navigatora Konstantina Muraktina kako se krije na zemlji.

„Ruski dron je preneo sirijskim specijalnim snagama lokaciju pilota kao i gde se nalaze terorističke jedinice,“ piše Al-Vatan.

On je uočen zahvaljujući svom GSP-u. To je bila trka sa vremenom jer su ga tražili i teroristi, piše list, navodeći da je šifra koju su Sirijci koristili da bi navigatoru pokazali da su spasioci bila bila „Kosta“, od Konstantin, i sirijska zastava.

Prema pisanju lista, spasilački tim se sukobio sa pobunjenicima tokom 12-časovne operacije, ali su uspeli da spasu Muraktina, kome je bila povređena noga.

Izvor: Novosti

Foto: Printscreen/Youtube

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.