DOMINACIJA POVRATNIKA NA DODELI BAFTA NAGRADA: Dikaprio sada napada Oskara

0

Drama o preživljavanju i osveti “Povratnik” apsolutni je pobednik dodele Britanskih filmskih nagrada koju dodeljuje Britanska akademija filmskih i televizisjkih umetnosti (BAFTA).

“Povratnik” je dobio pet priznanja uključujući ona glavna: za najbolji film, za najboljeg glumca (Leonardo Dikraprio) i za najboljeg režisera (Alehandro Gonzales Injaritu). Film je nagrađen i u kategorijama za fotografiju i zvuk.

U ostvarenju, koje je već dobilo Zlatni globus i koje je nominovano u 12 kategorija za Oskara, Dikaprio glumi trapera Glasa koga posle napada medveda prijatelji iz ekspedicije ostavljaju u divljini. Pošto preživi u teškim uslovima, kreće na put osvete.

NOĆ SJAJA I GLAMURA: Najbolje odevne kombinacije sa BAFTA crvenog tepiha

Dikaprio, koji važi za favorita u kategoriji najbolji glumac na predstojećoj Oskar ceremoniji 28. februara, u Londonu je nadmašio Edija Redmajna, Meta Dejmona, Majkla Fasbendera i Brajana Krenstona. Nagradu za najbolju glavnu glumicu dobila je Bri Larson za ulogu mlade majke koju drže zarobljenu zajedno s petogodišnjim sinom u filmu „Soba“.

Foto: printscreen

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.