Tomislav Nikolić položio zakletvu

Nikolić se u Skupštinskoj Sali pojavio oko 14.15, a ispred zdanja doček su mu priredili brojni članovi stranke i simpatizeri. U skupštinsku salu je ušao obučen u tamno odelo sa crvenom kravatom, i prilazeći govornici najpre se rukovao sa brojnim zvanicama i seo pored svog prethodnika, Borisa Tadića.

Zakletvu je položio u 14.17. TEKST ZAKLETVE:

"Zaklinjem se da ću sve svoje snage posvetiti očuvanju suverenosti i celine teritorije Republike Srbije, uključujući i Kosovo i Metohiju kao njen sastavni deo, kao i ostvarivanju ljudskih i manjinskih prava i sloboda, poštovanju i odbrani Ustava i zakona, očuvanju mira i blagostanja svih građana Republike Srbije i da ću savesno i odgovorno ispunjavati sve svoje dužnosti".
(old_image)

Najdirljivija bila čestitka njegovih unuka, koje je Nikolić dugo zadržao u zagrljaju.

Potom je usledilo intoniranje himne, potpisivanje dokumenta, kao i prvo obraćanje novog predsednika Srbije.

PRVO OBRAĆANJE PREDSEDNIKA NIKOLIĆA

"Zahvaljujem se građanima koji su me izabrali za predsednika Srbije i čijom sam se voljom zakleo na principe za koje sam se borio celog života", rekao je na početku govora Nikolić.

Pošto je održao govor, Nikolić se rukovao sa članovima Cvetkovićeve Vlade, a prve čestitke i poljupce primio je od Borisa Tadića.

On je naglasio da Srbiju razaraju brojni problemi, loša privatizacija, korupcija, mito, ali i nepoverenje građana u institucije, zapostavljanje sela, negativan prirodni priraštaj…

"Mediji su stavljeni pod krontrolu vlasti, a posledica svega je sunovrat pravde. Želim drugačiju Srbiju, ujedinjenu u borbi za bolji život. Želim Srbiju oslobođenu straha od sutrašnjice koja će da bude ravnopravni član EU i koja se nikad neće odreći Kosova i Metohije", naglasio je on.

Pošto je održao govor, Nikolić se rukovao sa članovima Cvetkovićeve Vlade, a prve čestitke i poljupce primio je od Borisa Tadića. Sledeći su mu se u zagrljaj bacili članovi njegove stranke, SNS-a, ali je najdirljivija bila čestitka njegovih unuka, koje je Nikolić dugo zadržao u zagrljaju.

Svi prisutni potom su se uputili na svečani koktel.

(old_image)

Pogledajte još