Vir

0

Domaći film "Vir", debitantsko ostvarenje Bojana Vuka Kosovčevića, govori o Beogradu posmatranom iz ugla tri mlada čoveka u tri posebne priče koje se međusobno prepliću i dopunjuju.

Film o prvoj polovini devedesetih godina iz ugla mladih, o njihovim naporima da pronađu sebe dok ih okolnosti vuku na dno. Film čine tri priče. Svaka prati različitog junaka tokom 48 sati kada u njihovim životima dolazi do velikog preokreta.

“Koreni mržnje” prati vođu grupe skinheda, Bogdana. Njegov bes i agresija, koje mu je nesebično u kosti uterao otac konstantnim batinama i bespotrebnim kažnjavanjem, izaziva u njemu erupciju mržnje prema sebi i celom svetu i vodi ga na dno.

”Sumrak idola” prati Kaleta, poslednjeg preživelog pucača iz jednog poznatog klana. Štiti ga stric iz Državne bezbednosti, sve dok Kale još jednom ne pretera.

Priča „Vir“ prati Grofa, umetnika-crtača grafita koji je bio mobilisan i završio sa traumom iz rata od koje se još nije oporavio. Ceo svoj život je posvetio crtanju grafita sa jednom posebnom temom-virom. Siguran je da kada ga nacrta onako kako treba, nestaće senke prošlosti sa kojima živi.

Režija: Bojan Vuk Kosovčević
Uloge: Nenad Okanović, Nebojša Đorđević, Srđan Pantelić, Mirjana Karanović, Dragan Nikolić

https://www.youtube.com/watch?v=vh7YYCy4pgs

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.