Restartujte se: Za samo 2 dana napunite baterije i odmorite mozak

Samo dva dana su dovoljna da napunite baterije i ponovo se setite šta vas pokreće. Ne morate da planirate mesecima unapred, niti da razmišljate o pakovanju, potrebno je samo da odlučite da krenete, a mi ćemo vam otkriti koja su najbolja mesta za brzinski odmor.

ETNO SELO STANIŠIĆI – Korak u drugi svet

Na izlazu iz Bijeljine, na trećem kilometru prema Pavlovića mostu, nalazi se Etno Selo "Stanišići". Nakon puta ćete se smestiti u predivne brvnare, koje su spolja potpuno autentične, ali iznutra imaju sve ono što je neophodno modernim turistima, a uspavljivaće vas zvuk potoka i vodenice.

(old_image)
Kad pođete kroz selo, primetićete da se izdvajaju dve celine. Jedna prikazuje svetovni život i izgrađena je od drveta. Čine je drvene kuće – brvnare sa pokućstvom koje im je vekovima pripadalo, a u centru sela su dva jezera. Druga celina je duhovnog karaktera i predstavljena je srednjevekovnom arhitekturom građenom u kamenu, koja je u stvari skup replika istorijskog i religijskog značaja.

Utisak da ste zakoračili u drugi svet će upotpuniti vodenice, mlekarnik, kovačnica, kameni bunar, mlin potočar je napravljen 1937. godine i još je u upotrebi!

Gde god da krenete, bićete u blizini jezera ili potoka, a brzo ćete primetiti da vam nimalo ne smeta što ste gradsku buku i vrevu zamenili žuborom potoka i pesmom ptica. Sa izvora stalno dotiče čista voda koja je svuda po selu, a ako se uželite autentične etno kuhinje, tu su i restorani u kojima se spremaju pogačice od brašna mlevenog u njihovom mlinu.

Za prave komforiste u etno selu postoje i dva hotela sa 5 zvezdica: "Pirig" i "Ras". Ako ne možete da zamislite dan bez rekreacije, a priznaćete da od plivanja nema ništa bolje kada su temperature tropske, preporučujemo vam da uživate u bazenu hotela "Pirig".

(old_image)


Kada se nakon ovakvog vikenda, vratite u grad, zaključićete isto što i mi – ipak su naši stari znali nešto više!


RELAX KOVAČICA – Skriveni raj na manje od sat vremena od grada

Ako ste poželeli mali odmor, neotkriveno mesto koje će vas opustiti i rasteretiti od svih svakodnevnih briga, Turističko naselje Relax je vaša destinacija. Ovo mesto se nalazi u banatskom naselju Kovačica. Za manje od sat vremena od Beograda stižete u centar opuštanja i rasterećenja od svih svakodnevnih briga.

(old_image)

Ovaj kompleks ima sve što je potrebno da se rasterete duh i telo – fenomenalan restoran gde ćete uživati u gurmanlucima, wellness centar sa bazenima, đakuzijem, saunama, teretanom, kao i masere koji su tu da vam svojim spretnim prstima istisnu svu napetost i nervozu iz mišića.

Za one koji vole aktivan odmor, Relax ima otvorene sportske terene i to za fudbal, mali fudbal, rukomet, odbojku na pesku i basket.

Uz sve ovo, i WiFi dostupan na svakom koraku, kao i par iznenađenja za parove koji dolaze vikendom, Turističko naselje Relax je nas osvojilo.

Ako Vam se ne putuje daleko od Beograda, a želite da odmorite i um i telo, ovo je savršena lokacija za vas!


IMANJE ČETIRI PERA – Priroda koja doziva

U predvorju Specijalnog rezervata prirode Carska Bara se nalazi mesto čiji koncept je stvoren kako biste vi uživali u prirodi. Na Imanju Četiri Pera, ljubitelji prirode mogu uvek da računaju na svoj mir i lični prostor koji će im omogućiti maksimalan užitak i komfor. Ovo mesto je klub ljubitelja prirode i ptica polu-otvorenog tipa, čiji dnevni kapacitet je do 50 osoba.

(old_image)

Ovo mesto je idealno ako samo želite da posmatrate prirodu oko sebe i uživate u njoj.

Nakon dana provedenog u šetnji, kuhinja će vas oduševiti – internacionalna, svaki put drugačija i preukusna. Veliki plus ovog mesta je što vegetarijanci i vegani ne moraju da razmišljaju – specijaliteti se spremaju i za njih!

Ako vam nije do šetnje i posmatranja prirode, možete ostati u svojoj sobi, ili otići na bazen, odakle ćete imati priliku da posmatrate predivan zalazak sunca, možete iskoristiti priliku i otići na jahanje za šta god da se odlučite, ovo mesto će vam pružiti vikend o kome ćete pričati!

IVANJIČKI KONACI – Vaše parče raja

Na 180 kilometara od Beograda, a 5 kilometara od centra Ivanjice, smo otkrili jedno prelepo mesto koje na jednoj lokaciji kombinuje sve ono najlepše što Srbija ima da ponudi. Ako ste želeli par dana daleko od gužvi i buke, par dana da uživate u domaćoj hrani i sjajnoj usluzi – nastavite da čitate.

(old_image)

Ovo mesto, sa kog se pruža pogled na planine Javor i Goliju, hrastove i četinarske šume i pašnjake kojima je okružen, sa razlogom nosi epitet najbolje iz Srbije. Za kvalitet ponude, uslove smeštaja i uslugu koju ćete dobiti, Ivanjički konaci su višestruko nagrađivani od strane posetilaca, ali i Turističke organizacije Srbije. Na usluzi vam je dvanaest luks apartmana i odvojena kuća kao celina. U središtu objekta se nalazi bazen sa ležaljkama za odmor.

U sklopu objekta je i krčma u kojoj možete uživati u zdravoj i ukusnoj tradicionalnoj hrani i piću. Domaći sir, pršuta, čvarci, jaja, hleb, džem, med, voće i povrće, sokovi i rakija, samo su neki od proizvoda koje domaćini sami prave ili nabavljaju od obližnjih komšija.

Mir i tišina učiniće vaš odmor nezaboravnim u predivnom prirodnom ambijentu. Uživajte u dobroj šetnji, čistom vazduhu, izvanrednom pogledu i prirodnoj tišini. Boravak u Ivanjičkim konacima će vam povratiti toliko potreban sklad, osloboditi vas stresa i napuniti baterije za povratak svakodnevnom životu. Ukoliko više volite aktivan odmor, možete ići u organizovane planinske šetnje, izlete, vožnje biciklima i motornih kvadova, motornih sanki (u zimskom periodu), obilaske okolnih kulturno-umetničkih znamenitosti i još dosta toga.

Od srca vam preporučujemo da posetite Ivanjičke konake i uživaje u onom najlepšem što Srbija ima da ponudi. Uverite se zašto je njihov slogan "Vaše parče raja".


ETNO SELO LATKOVAC – Istorija, priroda i gurmanluci

Eko selo Slatkovac izniklo je na više od dva veka starom ognjištu predaka porodice Knežević. Pre dve decenije napušten zaseok, danas je turističko kulturni centar, stalno otvoren za mnogobrojne goste iz čitavog sveta, koje danas samo čeka na vas!

(old_image)

Pored bogate i divne istorije, selo je specifično po predivnoj okolini i netaknutoj prirodi. Čista planinska voda, lekovito poljsko i šumsko bilje, svež vazduh, domaća zdrava hrana… učiniće da vam ovo jedinstveno seoce zauvek ostane u sećanju. I u srcu.

Prostorija koja je pre dva veka bila dnevni zatvor, a potom 100 godina vinski podrum, danas je fenomenalan restoran. Na meniju su najbolji i najukusniji specijaliteti srpske tradicionalne kuhinje pripremljeni od organski uzgajanih namirnica sa velikom ljubavlju da budu baš po vašem ukusu.

Ako odmor ne možete da zamislite bez dobre knjige, ovo mesto ima i bogatu riznicu pisane reči koja je svim gostima na raspolaganju.

Zaseok je preživeo oba svetska rata i sa sobom nosi veoma dugu i zanimljivu istorijsku priču, a vama će pored svoje bogate istorije ponuditi i vikend iz snova, priliku da se odmorite i osvežite za narednu radnu nedelju.

Mi smo pronašli najbolja mesta, posetili ih kako bismo mogli bolje da vam dočaramo atmosferu, a na Vama je samo da ostavite gradsku vrevu za sobom i uživate u dva dana raja.

(old_image)

Pogledajte još